Súd zobral do väzby dve osoby zadržané v rámci akcie NAKA Dobytkár
04 | 04 | 2020 I TASR

Sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica (ŠTS) zobral v piatok do väzby dve osoby zadržané v stredu (1. 4.) v rámci policajnej akcie Dobytkár.


"Sudca pre prípravné konanie ŠTS, pracovisko Banská Bystrica rozhodol o vzatí do väzby dvoch osôb, ktoré sú obvinené z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku a z prečinu nepriamej korupcie. Dôvodom väzby je obava z možného ovplyvňovania svedkov.

Obvinení podali proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR," informovala TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Sudca rozhodoval o väzobnom stíhaní od piatka popoludnia. Návrh na väzobné stíhanie dvojice podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) vo štvrtok (2.4.).

"Prokurátor ÚŠP podal na ŠTS pre prípravné konanie v Banskej Bystrici návrh na vzatie do väzby na Ľubomíra P. a Mareka K. z dôvodu kolúznej väzby," uviedla hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Magistrát Bratislavy zverejnil tri scenáre možného dopadu koronavírusu na hlavné mesto
Magistrát Bratislavy zverejnil tri scenáre možného dopadu nákazy koronavírusom na hlavné mesto. V dnešnej tlačovej správe o tom informoval hovorca hlavného mesta Peter Bubla. Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | SITA


Podľa stredajších informácií Denníka N ide v prípade Ľubomíra P. o bývalého vysokopostaveného člena Pôdohospodárskej platobnej agentúry, Marek K. je zase bývalý riaditeľ rezortnej sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na Ministerstve pôdohospodárstva SR.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v stredu zasahovala v Bratislavskom kraji v prípade rozsiahlej korupcie. Zadržala dve osoby v rámci pokračovania akcie Dobytkár.

Každý človek, ktorý príde zo zahraničia, skončí v štátnej karanténe, informoval Klus
Každý človek, ktorý príde zo zahraničia, skončí v štátnej karanténe. Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | SITA


Senát Najvyššieho súdu (NS) SR v marci potvrdil väzobné stíhanie obvinených právnikov Milana K. a Ľubomíra K. a veterinára Ľubomíra K., ktorí sú obvinení z prijímania úplatku a legalizácie príjmov z trestnej činnosti z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry, informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Troch väzobne stíhaných a ďalšie osoby zadržala začiatkom marca NAKA v rámci akcie s názvom Dobytkár. Počas akcie vtedy zadržala deväť osôb, hotovosť vo výške 100.000 eur a obrazy v hodnote 800.000 eur.

Časti zamestnávateľov a samostatne zárobkovo činným osobám sa posunie splatnosť marcového poistného na júl
Zamestnávateľom a povinne poisteným samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO), ktorých obrat alebo príjem z podnikania klesol najmenej o 40 percent, sa posunie splatnosť poistného na sociálne a zdravotné poistenie za marec z apríla na koniec júla... Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | SITA