Psy prežívali v debnách s potkaním trusom, veterinári svorku zabavili
04 | 04 | 2020 I Dominik Simon

Takmer štyridsať psov prežívajúcich v otrasných hygienických podmienkach odobrali tento týždeň veterinári u chovateľa v českej obci Přestavlky. Informuje portál iDnes.


Zvieratá skončili v mestských útulkoch v Chrudimi a Hradci Králové. Psy žili vo svorke v nepredstaviteľných podmienkach. Časť iz nich bola v dome, ostatní boli uväznení v úplnej tme v miestnostiach s niekoľkocentimetrovou vrstvou zaschnutých aj čerstvých exkrementov. Psy navyše útočili na slabších jedincov a napádali ľudí.

Chovateľ veterinárom pri kontrole tvrdil, že ked' je doma, psy sú voľne pustené na záhrade, ale v čase svojej neprítomnosti ich zatvára. Inšpektori krajskej veterinárnej správy sa o tom mohli sami presvedčiť na vlastné oči. "Majiteľ počas veterinárnej kontroly psov jedného po druhom vyťahoval z uzavretých drevených debien, v ktorých boli znečistené handry nasiaknuté veľkým množstvom potkanieho trusu," uviedol hovorca Štátnej veterinárnej správy Petr Vorlíček.

Stádo divokých kôz sa potuluje prázdnym britským mestom. Obyvatelia sa zabávajú z okien (VIDEÁ)
Stádo divých kôz putuje opustenými ulicami waleského prímorského mesta Llandudno, zatiaľ čo obyvatelia zostávajú v domácej karanténe, aby sa obmedzil šírenie koronavírusu, informuje HuffPost. Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | Timotej Dudka


Nie je to prvýkrát, čo sa veterinárna správa týmto chovateľom zaoberala. Už vlani vo februári mu dali veterinári pokutu za nevykonanú vakcináciu psov. Pre opakované týranie chovateľovi nakoiec psy odobrali.

"Celkovo bolo odobratých 28 dospelých psov a 11 šteniat, jedna fena pravdepodobne vo vysokom štádiu gravidity. Stav ich výživy bol síce dobrý, no psy mali rôzne zahojené rany po vzájomných útokoch. Jednému psovi chýbala spodná časť ľavej zadnej končatiny, zrejme staršie zranenie," dodal Vorlíček.

Rytmus zúri na sociálnej sieti, stal sa obeťou podvodníkov
Rovnako ako Majk Spirit (35) sa aj Patrik Vrbovský (43), známejší pod umeleckým menom Rytmus, sa stal obeťou nehorázného podvodu. Informuje portál Blesk. Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | Dominik Simon