V prípade expolicajta Ľuboša T. ešte Krajský súd v Bratislave konať nemôže
03 | 04 | 2020 I TASR

Presne štyri mesiace od vynesenia rozsudku prvostupňového Okresného súdu (OS) Bratislava V v prípade expolicajta Ľuboša T. sa aktuálne odvolací Krajský súd (KS) v Bratislave stále nemôže zaoberať odvolaním procesných strán.


Ľuboša T. odsúdila sudkyňa OS Bratislava V na začiatku decembra 2019 na úhrnný trest odňatia slobody v trvaní troch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu piatich rokov a zároveň uložila probačný dohľad nad správaním sa obžalovaného počas plynutia skúšobnej doby.

"V súčasnosti sa doručujú vzájomne protistranám odvolania, ktoré v tejto trestnej veci podali prokurátor, ako aj obžalovaný. Až po vykázaní týchto úkonov súdu prvého stupňa môže byť vec predložená odvolaciemu KS v Bratislave," vysvetlil hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

Penta doviezla na Slovensko zdravotnícky materiál za päť miliónov eur
Penta doviezla na Slovensko zdravotnícky materiál za 5 miliónov eur. V aktuálnej dodávke sa nachádza okolo šesť miliónov rúšok, ochranné štíty a obleky pre zdravotníckych pracovníkov, respirátory FFP2, vyše 60 paliet vitamínov a potravinových... Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | SITA


Ľubošovi T. uložila sudkyňa 3. decembra minulého roku okrem uvedeného aj povinnosť verejne sa ospravedlniť poškodeným. Zároveň mu súd uložil trest zákazu činnosti spočívajúcej vo výkone zamestnania, povolania, funkcie spojenej s rozhodovacou právomocou po obdobie desiatich rokov.

Expolicajt Ľuboš T., ktorý je obžalovaný zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody, naposledy na pojednávaní v októbri uviedol, že opätovne podáva trestné oznámenie na samosudkyňu OS Bratislava V pre podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Konkretizoval, že podáva trestné oznámenie z dôvodu, že sa podľa neho nezhoduje zápisnica z posledného pojednávania s realitou. Podobnými oznámeniami na sudkyňu a jej údajnou zaujatosťou voči obžalovanému sa v minulosti viackrát zaoberal KS v Bratislave a aj Najvyšší súd SR. Súdy napokon nevylúčili samosudkyňu z konania.

Dočasný šéf najvyššieho súdu dúfa, že jeho nástupcu zvolia rýchlo. Sám môže riešiť len neodkladné úlohy
Dočasný šéf Najvyššieho súdu SR Peter Szabo dúfa, že Súdna rada SR sa s voľbou jeho nástupcu poponáhľa. Zo svojej pozície zástupcu predsedu môže totiž vykonávať len neodkladné úlohy. Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | SITA


Ľuboš T. stojí pred súdmi pre incident s dvoma ženami - matkou a dcérou, zastavenými pri cestnej kontrole v bratislavskej Petržalke v roku 2014. Na internete sa následne objavilo video, na ktorom počas kontroly použil voči vodičke Marte B. donucovacie prostriedky.

Tie orgány činné v trestnom konaní vyhodnotili ako neprimerané. Podľa obžalovaného však Marta B. nemala potrebné doklady od auta a voči hliadke sa správala agresívne, za čo ju predviedli na policajné oddelenie. Zaistenie na video nakrútila jej dcéra. Ľuboš T. svoju vinu popiera.

Ľudia s negatívnym postojom k vakcinácii sú menej ochotní očkovať sa proti COVID-19, vyplýva z prieskumu
Ľudia, ktorí majú negatívnejšie postoje k očkovaniu, sú menej ochotní dať sa zaočkovať proti novému koronavírusu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý realizovalo Centrum spoločenských a psychologických vied Slovenskej akadémie vied (CSPV SAV).... Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | TASR