Stádo divokých kôz sa potuluje prázdnym britským mestom. Obyvatelia sa zabávajú z okien (VIDEÁ)
03 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Stádo divých kôz putuje opustenými ulicami waleského prímorského mesta Llandudno, zatiaľ čo obyvatelia zostávajú v domácej karanténe, aby sa obmedzil šírenie koronavírusu, informuje HuffPost.






Stádo približne 120 divokých kôz ušlo z neďalekého výbehu Great Orme. Počas pandémie koronavírusu sú ulice waleského mestečka prázdne, čo umožňuje stádu pokojne okusovať živé ploty a záhrady.






„Tie kozy sú iba zvedavé a myslím si, že sa čudujú, čo sa deje tak, ako všetci ostatní,“ uviedla Carol Marubbiová, členka mestskej rady. Uviedla tiež, že miestni obyvatelia sú na zvieratá hrdí a z okien si užívajú „bezplatnú zábavu“.




„Nie je tu nikto iný, takže sa pravdepodobne rozhodli, že sa mesta zmocnia,“ dodala.



Jeden miestny hotel, Landsdowne House Llandudno, poukázal na skutočnosť, že vďaka pandémii nemá žiadnych hostí, s výnimkou členov stáda, ktorí „očakávajú, že zostanú a budú jesť zadarmo!“.



Britský premiér Boris Johnson, ktorý je pozitívny na koronavírus, minulý týždeň nariadil celonárodné uzamknutie. Podniky, ktoré nie sú potrebné, boli zatvorené a obyvateľom bolo nariadené neopúšťať svoje domovy, okrem prípadov týkajúcich sa nevyhnutných potrieb.

Počet potvrdených prípadov COVID-19 na celom svete oficiálne presiahol 1 milión
Celosvetový počet potvrdených prípadov COVID-19, choroby spôsobenej novým koronavírusom prekročil 1 milión, informuje Huffpost. Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | Timotej Dudka