ŠPORT: Nemecký skokan na lyžiach Wellinger si na dovolenke zlomil kľúčnu kosť, Hradec Králové bude naďalej na ľade koučovať Růžička
03 | 04 | 2020 I SITA

Krátke správy zo športu:


-Majiteľ klubu zámorskej NFL v americkom futbale New England Patriots Robert Kraft použil tímové lietadlo na transport ochranných prostriedkov z Číny do USA. Do Bostonu priletelo 1,2 milióna ochranných masiek, ktoré objednal guvernér štátu Massachusetts. Tie masky budú slúžiť pre zdravotnícky personál v boji proti koronavírusu.

-Nemecký skokan na lyžiach Andreas Wellinger si počas dovolenky v Austrálii zlomil kľúčnu kosť. Olympijský šampión z Pjongčangu 2018 na strednom mostíku sa zranil pri surfingu. Wellinger vynechal ročník 2019/2020 pre problémy s kolenom.

ŠPORT: Tenisové organizácie ATP a WTA oznámili, že profi turnaje sa nebudú hrať minimálne do 13. júla, majster sveta v pretekoch na plochej dráhe Pedersen má koronavírus
Krátke správy zo športu: Čítať ďalej
02 | 04 | 2020 | SITA


-Londýnsky kvalifikačný turnaj boxerov o postup na OH 2020 má ďalšieho nakazeného koronavírusom. Po troch Turkoch, troch Chorvátoch a slovenskom pästiarovi Andrejovi Csemezovi mal pozitívny test na ochorenie COVID-19 ruský tréner Anton Kadušin.

-V nasledujúcej sezóne povedie hokejistov Hradca Králové naďalej kouč Vladimír Růžička. Nebude to však už v tandeme s Tomášom Martincom, ktorý však v klube zostáva pri mládeži. Růžička prišiel do Hradca v druhej polovici októbra. V Hradci Králové v minulom ročníku hral útočník Lukáš Cingel, ktorý má zmluvu aj na ďalšiu sezónu. Ďalší Slováci odišli na hosťovanie ku konkurencii.

-Športový arbitrážny súd (CAS) pravdepodobne v júli bude riešiť odvolanie Rusov proti zákazu štartu na OH 2020, 2024 a ZOH 2022 od Svetovej antidopingovej agentúry (WADA). MOV chce na základe toho umožniť štart Rusov iba pod neutrálnou vlajkou.

ŠPORT: UEFA zverejnila finančné tresty pre viaceré popredné európske kluby, Arizona Coyotes angažovala 27-ročného útočníka Michaela Chaputa
Krátke správy zo športu: Čítať ďalej
01 | 04 | 2020 | SITA