Ako Sulík nepochopil Matovičov mentálny blackout
03 | 04 | 2020 I Pavol Jesenský

Medzi Matovičom a Sulíkom to

Sulík sa vážne pohádal s Matovičom
Igor Matovič dnes na sociálnej sieti napísal status, v ktorom uviedol, že dnes sa budú diať veci, pretože pohár pretiekol. Predsedu SaS tento status prekvapil a nepovažuje to za zrelý postup. Čítať ďalej
13 | 03 | 2020 | SITA
už pri tvorbe koalície.


Pripomeňme si vtedajšie slová šéfa liberálov z polovice marca: „Matovič by mal pochopiť, že vo vláde nebude rozhodovať iba on. Bude mať síce najväčšie slovo, ale taktiež partnerov, s ktorými by mal hľadať dohody. Posielanie si odkazov cez médiá nie je znakom snahy o nájdenie dohody,“ povedal vtedy Richard Sulík.

Neprešli ani tri týždne a dvaja kohúti sa už hádajú opäť. Tentokrát kvôli blackoutu. Premiér totiž navrhol znížiť mobilitu spôsobom, aký existuje iba vo vedockofatastickej literatúre. Blackout, je totiž niečo, čo je už aj za hranicou akéhokoľvek komentovania. Možno chcel použiť výraz "lockout", čo by nasvedčovalo jeho návrhom zatvorenia hraníc či izolácie ohrozených skupín. Chce síce o týchto opatreniach diskutovať s odborníkmi, ale od ministra hospodárstva a vicepremiéra pre ekonomiku si poradiť nedá.

Sulík totiž ako jediný pochopil, čo bude nasledovať po vyslovení výrazu "blackout" a okamžite sa snažil zabrániť panike svojim dosť jasným vyjadrením. Jasne povedal, že by išlo o likvidáciu ekonomiky.

Koronavírus bude mať na svetové hospodárstvo horšie dopady ako finančná kríza z roku 2008
Letecké spoločnosti zastavili svoju prevádzku, podniky sa zatvárajú a prepúšťajú milióny ľudí po celom svete. Odborníci predpokladajú, že koronavírusová kríza bude mať na globálnu ekonomiku horší dopad ako posledná finančná kríza.... Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | Jaroslav Fabok


Fabriky by nemali zásobovanie a krajina by sa zastavila. Nechceme zľahčovať Matovičove ekonomické znalosti vo veci riadenia štátu, ale aj jemu snáď musí byť jasné, že ak by ekonomika stála, nepritekali by napríklad do štátnej kasy žiadne peniaze.

Tie peniaze, z ktorých sa vyplácajú dôchodky, nemocnice aj ostatné služby. Okrem toho opätovný „reštart“ krajiny by bol nadmieru problematický a z takéhoto opatrenia by sme sa zviechali aj niekoľko rokov. Oponenta navyše nemá šéf vlády len v Sulíkovi. Proti je napríklad aj Veronika Remišová zo strany Za ľudí a množstvo ekonómov.

Matovič síce robí čo môže, aby ľudí presvedčil, že práve on ich ochráni pred epidémiou, vypnúť ekonomiku je však jednoznačne zlý nápad. Je to totiž, ako by vypol ľudí. Mohlo by sa stať, že ľudia to nepreglgnú tak, ako to musí tento krát sucho spolknúť Sulík.

Nájomné zatvorených obchodných prevádzok znížime o 80 percent, vyhlásil Sulík
Nájomcom obchodných prevádzok zatvorených štátom pre pandémiu ochorenia COVID-19 by malo nájomné počas obmedzení klesnúť o 80 percent. Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | TASR