"Nedáš prednosť vlaku, zomrieš." Aj takéto varovanie majú českí vodiči
31 | 03 | 2020 I Slávka Cigáňová

Spoločnosť AŽD Praha nainštalovala svojrázne cedule na železničných priechodoch. Nie sú však v súlade s legislatívou.


Informáciu priniesol portál idnes.cz. Ide o železničné priechody v Zaječicích a Bedřichově Světci na Mostecku. „Začiatkom tohto roka sme dostali od štátnej polícii výzvu k odstráneniu neschváleného dopravného označenia. Na základe toho bola vyzvaná spoločnosť AŽD k odstráneniu nedostatku, ktorá má vplyv na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky,“ uviedla hovorkyňa mosteckého magistrátu Klára Vydrová.

Aj napriek výzve však firma problematické tabule stále neodstránila. Ich právnici poslali mosteckému magistrátu odpoveď na jeho výzvu a tiež návrh na stanovenie miestnej úpravy prevádzky na pozemnej komunikácii,“ povedal hovorca spoločnosti AŽD Jiří Dlabaja.

Doplnil, že ide hlavne o vysvetlenie, prečo spoločnosť tabuľky na prejazdy v Zaječicích a Bedřichově Světci na Mostecku dala. Firma zároveň zažiadala o dodatočné povolenie k ich umiesteniu. Prevádzkovateľ dráhy vraj tabule namontoval po niekoľkých nebezpečných situáciách, keď vodiči svojim správaním ohrozili prechádzajúce vlaky.



Rómsky kráľ vyzval na dodržiavanie opatrení, situácia v osadách môže byť vážna
Výzvu rómskeho kráľa, ktorý apeloval v súvislosti s novým koronavírusom na všetkých ľudí, ale najmä na Rómov, zverejnili na svojom facebookovom profile košickí policajti. Situáciou v marginalizovaných komunitách sa zaoberá i... Čítať ďalej
30 | 03 | 2020 | Natália Sollárová