Na Slovensku pribudlo 27 nových prípadov koronavírusu
31 | 03 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Včera bolo otestovaných 688 vzoriek, z toho bolo 661 negatívnych.


Na Slovensku tam pribudlo 27 nových prípadov pozitívne testovaných na koronavírus. Z toho bolo deväť ľudí nad 60 rokov. Spolu tak má Slovensko 363 nakazených občanov.

Na vrchole krízy bude podľa nového prepočtového modelu potrebných približne tisíc pľúcnych ventilácií.

Na tlačovej besede o tom informovali predseda vlády Igora Matovič a generálny riaditeľ odboru stratégie Inštitútu zdravotnej polikliniky Martina Smatana.

Najmladším novým nakazeným je trojročné dieťa a najstarším 80-ročná žena. Pozitívne testovaní za pondelok sú štyri ženy a dvaja muži z okresu Bratislava, dve ženy z okresu Hlohovec, dve ženy z okresu Nitra, dve ženy z okresu Rožňava a dvaja muži z okresu Trebišov. Ďalej je to jedna žena z okresu Čadca, jedna z okresu Bánovce nad Bebravou, Martin, Michalovce a jedna z okresu Žiar nad Hronom. Ďalej je to jeden muž z okresu Bardejov, Galanta, Nové Zámky, Prievidza, Svidník, Trenčín, Trnava a jeden muž z okresu Žilina.

Po prepustení z bojnickej nemocnice zomrel pacient pozitívne testovaný na COVID-19
Príčinu úmrtia určí pitva. Podľa informácií portálu televízie Joj išlo o 60-ročného muža. Čítať ďalej
30 | 03 | 2020 | SITA


Podľa vládneho analytika sa môže Slovensko vyhnúť scenárom, aké sa ukázali v Taliansku, Španielsku či v americkom štáte New York. Vrchol epidémie by na Slovensku mohol byť približne v polovici júla. Podľa Smatanu však je potrebné zvýšiť kapacitu nemocníc a prísne dodržiavať opatrenia približne tri až štyri mesiace.