Súdna úradníčka obvinená z predaja drog ostáva vo väzbe
30 | 03 | 2020 I SITA

Vyššia súdna úradníčka Veronika Š., ktorá je obvinená z predaja drog, ostáva vo väzbe. Na neverejnom zasadnutí o tom rozhodol dnes Krajský súd v Bratislave.


„Krajský súd v Bratislave na neverejnom zasadnutí senátu dňa 30. marca rozhodol tak, že sťažnosť obvinenej V. Š. proti uzneseniu Okresného súdu Bratislava V zo dňa 9. marca o vzatí do väzby zamietol ako nedôvodnú,“ potvrdil pre agentúru SITA hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Doplnil, že krajský súd rovnako rozhodol a v prípade druhej obvinenej Andrey F. „Zároveň súd neprijal písomnú záruku rodičov obvinenej A. F. Rozhodnutie je právoplatné,“ dodal Adamčiak.

Trojicu obvinených z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi, vrátane súdnej úradníčky Veroniky Š., vzal Okresný súd Bratislava V 9. marca do väzby.

Nariadenie vlády o otvorení niektorých obchodných prevádzok - plné znenie
30 | 03 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Dôvodom bola obava, že by obvinení pokračovali v páchaní trestnej činnosti. Dve obvinené ženy, vrátane Veroniky Š., proti rozhodnutou podali sťažnosť. Tretí obvinený muž sa práva na podanie sťažnosti vzdal.

Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zasahovali začiatkom marca v Bratislave, Nitre a na Záhorí v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou, pričom zadržali niekoľko osôb. Obvinení sa podľa polície od roku 2017 zaoberali predajom kokaínu, a to prevažne v Bratislave. Akciu s krycím názvom Veža pripravovali policajti niekoľko mesiacov, pričom pri nej zaistili väčšie množstvo kokaínu a marihuany.

Jednou zo zadržaných v tomto prípade bola súdna úradníčka Okresného súdu Bratislava I Veronika Š. Tá je okrem iného dcérou bývalého vysokého predstaviteľa Generálnej prokuratúry SR. Okresný súd Bratislava I v piatok 6. marca avizoval, že obvinenú postavili mimo služby.

Otvorené krčmy ako stratégia proti koronavírusu
Takmer celý svet sa v boji proti šíreniu koronavírusu rozhodol obmedziť pohyb ľudí a celého spoločenského života. Túto cestu si zvolili aj severské štáty vrátane Nórska, Fínska a Dánska. Švédsko sa však vydalo inou cestou, informuje portál... Čítať ďalej
30 | 03 | 2020 | Peter Paľonder