Soros hrozí Zuckerbergovi, že bude vyhodený z Facebooku
30 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Miliardár George Soros vyzval na odvolanie generálneho riaditeľa Facebooku Marka Zuckerberga a prevádzkovej riaditeľky, pričom ich taktiež obvinil zo snahy „maximalizovať zisky“ bez ohľadu na následky. Informuje portál RT.


Zuckerberg a hlavná prevádzková riaditeľka Facebooku Sheryl Sandbergová „dodržiavajú iba jednu hlavnú zásadu: maximalizovať zisky bez ohľadu na následky,“ uviedol Soros pre denník New York Times. Zatiaľ čo jeho ohovárači by mohli použiť presné tie isté slová na opísanie jeho majetku.

"Tak či onak, Facebook by nemal byť pod ich kontrolou," dodal Soros.

USA sťahujú vojakov kvôli koronavírusu
Dopad epidémie bude podľa expertov dočasný, ale významný. Napísali Vedomosti. Čítať ďalej
30 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD


Soros chce viac, ako len zbaviť Zuckerberga a Sandbergovej moci - chce, aby „tí, ktorí šíria nepravdivé informácie“, boli prísne potrestaní. Filantrop dal jasne najavo, že tým poukazuje na oddiel 230, dnes známy americký zákon, ktorý chráni platformy sociálnych médií pred zodpovednosťou za obsah, ktorý uverejňujú jeho používatelia. "Facebook by sa mal považovať za vydavateľa, nie za platformu a taktiež by mal byť zodpovedný za obsah, ktorý sa zobrazuje na jeho stránkach,“ dodal americký miliardár.

Tiež obvinil Facebook z toho, že udržiava „neformálnu operáciu alebo dohodu o vzájomnej pomoci “s americkým prezidentom Donaldom Trumpom, v rámci ktorej Facebook pomáha prezidentovi Trumpovi, aby bol znovuzvolený, pričom Trump zase obhajuje Facebook pred útokmi regulačných orgánov a médií.“

Sorosove odsúdenie platformy zopakovalo niekoľko popredných demokratických politikov. Avšak to nie je žiadne prekvapenie, keďže Soros už v auguste 2019 nalial do ich strany 5,1 milióna dolárov. Hillary Clintonová, ktorá obviňovala Facebook zo svojej neúspešnej kandidatúry v roku 2016 za šírenie tzv. Ruskej dezinformácie, sa tiež pripojila k sťažnostiam politikov a nazvala Zuckerberga „autoritárom“, pretože odmietol kontrolovať politické reklamy.

Pandémia Covid-19 môže spôsobiť globálny nedostatok potravín, varuje OSN
Vďaka bezpečnostným opatreniam nedostanete Covid-19, avšak nevýhodou je, že tieto kroky vás môžu pripraviť o čerstvé jedlo vrátane ovocia a zeleniny. Informuje portál RT. Čítať ďalej
29 | 03 | 2020 | Marek Molnár


Vedúci predstavitelia Facebooku opakovane odmietli akúkoľvek takúto tajnú dohodu, ale Soros s odvolaním sa na tvrdenie manažéra Trumpovej kampane, podľa ktorého Facebook v roku 2016 „dostal výhodu“, naznačil, že platforma sním od tej doby spolupracovala.

„Zdá sa, že to bol začiatok špeciálneho vzťahu,“ dodal Soros a poukázal na septembrové stretnutie medzi Trumpom a Zuckerbergom ako ďalší dôkaz toho, že sa v zákulisí deje niečo zlé.

Soros sa zameriava na Facebook od roku 2018, keď odsúdil platformu - spolu so spoločnosťou Google - ako „hrozbu“ pre spoločnosť, pričom tvrdil, že zámerne využíva používateľov svojej krajiny.

V USA zomrelo prvé dieťa nakazené koronavírusom
Dieťa mladšie ako jeden rok zomrelo v Chicagu potom, čo bolo pozitívne na Covid-19. Dieťa je pravdepodobne najmladšou osobou v USA, ktoré zomrelo na smrteľnú chorobu. Informuje portál RT. Čítať ďalej
29 | 03 | 2020 | Marek Molnár