Predseda Úradu pre verejné obstarávanie, ktorý bol pozitívny na COVID-19, nemal prísť do kontaktu so žiadnym členom novej vlády
30 | 03 | 2020 I TASR

Predseda Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Miroslav Hlivák, ktorému v nedeľu (29. 3.) spolu s jeho manželkou potvrdili pozitívne testy na ochorenie COVID-19, neprišiel do kontaktu so žiadnym členom novej vlády Igora Matoviča (OĽaNO).


Naposledy sa Hlivák zúčastnil rokovania vlády 27. februára. Pre TASR to uviedol tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. Hlivák o svojej situácii už informoval mailom všetkých zamestnancov ÚVO, zostáva v karanténe a dodržiava pokyny príslušných úradov.

"Osoby, ktoré prišli v období do 12. marca s predsedom do kontaktu a do dnešného dňa sa im prejavili nejaké príznaky predmetného ochorenia, je v záujme ich vlastného zdravia, aby sa išli otestovať," informovala TASR hovorkyňa ÚVO Janka Zvončeková.

Predseda ÚVO informoval aj predsedu vlády Matoviča a ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO) o tom, že bol pozitívne testovaný na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. Zvončeková podotkla, že Hlivák operatívne spolupracuje s Úradom verejného zdravotníctva SR.

Nariadenie vlády o otvorení niektorých obchodných prevádzok - plné znenie
30 | 03 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR