Koronavírus: Počet prípadov na Slovensku sa blíži k 300, Matovič predstaví opatrenia pre firmy a živnostníkov (online)
29 | 03 | 2020 I Imrich Kovačič / SITA
Počet oficiálne potvrdených prípadov nového koronavírusu na Slovensku atakuje 300, momentálne ich je 293 a nové čísla oznámia v nedeľu predpoludním. Celkovo je hospitalizovaných 85 pacientov, vo vážnom stave na pľúcnej ventilácii je v nemocnici jeden pacient. Najčastejšie je nakazená veková kategória od 30 do 44 rokov.

Premiér Igor Matovič v sobotu oznámil otvorenie niektorých obchodov, ale nakupovať budeme v rukaviciach. Netýka sa to však predajní vo veľkých obchodných centrách. Matovič na nedeľu avizoval aj ohlásenie ekonomických opatrení, na ktoré čakajú firmy aj živnostníci. Tlačovú konferenciu vám prinesieme naživo.

Najviac nakazených je v USA, viac ako 120-tisíc. Najviac obetí má Taliansko (10 023), ich počet v sobotu stúpol o ďalších 889. V Španielsku za posledný deň pribudlo ďalších 832 nových úmrtí a celkovo je ich počet 5690. Viac ako 1000 mŕtvych hlási už aj Veľká Británia a v Česku sa ich počet zvýšil o 2 na 11.

Príznaky ochorenia COVID-19 sú horúčka, kašeľ, dýchavičnosť a bolesť svalov. Podozrenie je pri nedávnej návšteve krajiny, v ktorej sa potvrdil výskyt koronavírusu alebo kontakt s nakazenou osobou či niekým, kto sa vrátil zo zahraničia.

Na Úrade vlády SR rokuje koaličná rada, rieši ekonomické opatrenia, informoval premiér
Na Úrade vlády SR v kancelárii predsedu vlády rokuje v sobotu koaličná rada vládnych strán a hnutí OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí. Čítať ďalej
28 | 03 | 2020 | TASR