Korčok prosí slovenských občanov, aby si zachovali medzi sebou úctu a rešpekt
29 | 03 | 2020 I TASR

Budúci minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nominant SaS) prosí slovenských občanov, aby komunikovali medzi sebou ako ľudia a zachovali si základnú úctu a rešpekt. Informoval o tom na sociálnej sieti.


Korčok pripomenul, že na slovenské zastupiteľské úrady vo svete telefonujú stovky občanov. "Máme plné pochopenie pre tieto telefonáty, ktoré sú plné strachu, často zúfalstva, hnevu a rozčarovania z toho, v akej situácii sa ocitli. Robíme, čo môžeme, ale mám prosbu na všetkých, ktorí telefonujú na slovenské veľvyslanectvá, aby sme zostali v takej normálnej ľudskej polohe," povedal Korčok s tým, že to hovorí preto, lebo diplomati, ktorí pracujú na zastupiteľských úradoch, sú konfrontovaní veľmi často s nepekným spôsobom a hrubým napádaním.

"Chcem vám povedať, že tí ľudia, ktorí dvíhajú telefóny, ktorí slúžia vám - sú tiež len ľudia z mäsa a kostí. Sú to ľudia, ktorí majú strach o seba, majú strach o svojich rodičov, ktorých majú ďaleko od krajiny, kde pôsobia a veľmi radi by možno nastúpili s vami do repatriačného lietadla alebo do autobusu a vrátili sa domov, ale oni túto možnosť nemajú, lebo vám slúžia. Zachovajme si, prosím, medzi sebou základnú úctu a rešpekt. Robíme maximum, robíme 24 hodín denne už dlhé dni a týždne, ale zostaňme najmä ľudia," dodal.

AKTUÁLNE: Prvá pomoc zamestnancom firmám a SZČO
Všetci, ktorí ekonomicky utrpeli akúkoľvek ujmu v dôsledku krízy nového koronavírusu dostanú od vlády finančnú pomoc. Čítať ďalej
29 | 03 | 2020 | Gabriel Matta