Zázrak v Taliansku. Vyliečil sa 101 ročný človek.
27 | 03 | 2020 I Peter Paľonder

Malý záblesk nádeje prišiel dnes z Talianska: V Rimini bol 101-ročný prepustený z nemocnice po tom, čo trpel nákazou Covid-19. Pacient, ktorý sa narodil v roku 1919, sa považuje za vyliečeného.


V nemocnici je jeho prípad oslavovaný ako malý „zázrak“. Dokonca aj počas svojho pôsobenia na klinike bol pre lekárov a zdravotné sestry akýmsi „maskotom“, čo všetkých povzbudzovalo, vysvetľuje Gloria Lisi, zástupkyňa primátora mesta Rimini.

„Mám priateľov, ktorí pracujú v miestnej nemocnici, som s nimi stále večer po práci v kontakte,“ povedala Gloria Lisi o starom pánovi.

„Trocha nádeje je dnes pre všetkých veľmi potrebná,“ uviedla viceprimátorka.

„Pacient sa narodil sa v roku 1919 a prežil obdobie prvej svetovej vojny, španielskej chrípky a druhej svetovej vojny a teraz aj tohto bastarda porazil. Postavíme pomník tejto živej skale,“ píše nemenovaný Talian na Twitteri.

Cesta z koronakrízy bude v Taliansku ešte dlhá. Už tu bolo potvrdených viac ako 7 500 úmrtí - viac ako v ktorejkoľvek inej krajine na svete. Podľa najnovších štatistík je priemerný vek zosnulého 78 rokov.

Počet nových infekcií stúpol na takmer 75 000 infekcií, tempo šírenia sa však dni mierne klesalo.

Západnému svetu hrozí genocída dôchodcov.
Boris Johnson zmenil rétoriku len v posledných dňoch a Donald Trump všetky rady zdravotníctva ignoruje. USA a západ Európy riskujú genocídu dôchodcov. Čítať ďalej
27 | 03 | 2020 | Peter Paľonder