Olizovanie vecí v obchode hodnotia Američania ako teroristickú hrozbu (Video)
26 | 03 | 2020 I Miroslav Tóth

Olizovať v obchode produkty v čase svetovej pandémie koronavírusu sa sa podľa RFT.com nevypláca. V USA policajti zatkli muža, ktorý na videu názorne predvádzal, že sa ochorenia Covid-19 nebojí. Teraz čelí obvineniu z teroristickej hrozby.





"Kto sa bojí koronavírusu?" Spýtal sa dvadsaťšesťročný Cody Pfister a následne olízal niekoľko vecí vystavených na polici v obchode.



Video, ktoré zrejme vzniklo v polovici marca, následne cez sociálne siete obletelo celý svet a policajné oddelenie vo Warrenton vo Virgínii kontaktovali ľudia napríklad aj z Holandska, Írska a Veľkej Británii, píše americká tlač.

"Tieto sťažnosti berieme veľmi vážne a chceli by sme poďakovať všetkým tým, ktorí video nahlásili, aby sa problém mohol vyriešiť," uviedla polícia vo svojom vyhlásení. Muža následne policajti zatkli a prokurátor ho tento týždeň obvinil z teroristickej hrozby.

V USA pritom nejde o prvý prípad. Podľa týždenníka Newsweek manažér obchodu s potravinami vo Wisconsine zavolal políciu potom, čo neznáma žena oblizla zasúvacie dvierka od mrazničky. Údajne tak urobila na protest proti vírusu, zatiaľ čo manažér dezinfikovali obchod.

Konšpirácie sa stávajú skutočnosťou (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
24 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD