Nová služba možňuje prepojenie lekára a pacienta cez videohovor
26 | 03 | 2020 I redakcia

Spoločnosť CompuGroup Medical CGM sa rozhodla pomôcť v boji proti koronavírusu. Slovenským a a českým lekárom dáva na bezplatné využitie komunikačnú platformou CLICKDOC TELEKONZULTACE, ktorá môže významne ochrániť lekárov  a ich pacientov  pred pandémiou COVID-19.  


Skúsenosti z Talianska, ktoré  je v Európe najviac postihnuté epidémiou COVID-19, hovoria o nových potrebách v komunikácii medzi lekárom a pacientom. Lekári si uvedomujú, že plné čakárne môžu byť kritickým  miestom pre šírenie tohto ochorenia.

V spoločnosti CompuGroup Medical preto urýchlili štart pripravovanej platformy s názvom CLICKDOC TELEKONZULTACE, ktorá lekárom umožňuje starostlivosť o vybrané skupiny pacientov pomocou zabezpečenej telekomunikácie, teda bez nutnosti fyzickej návštevy zdravotníckeho zariadenia.

Zubári rušia termíny: Ako riešiť zuby v čase koronavírusu?
Zrušil vám zubár termín ošetrenia a odsunul ho na neurčito? Postupoval v súlade s odporúčaniami Slovenskej komory zubných lekárov. Ak vás trápia zuby, svojmu stomatológovi najskôr zatelefonujte. Čítať ďalej
26 | 03 | 2020 | Natália Sollárová


„Vytýčili sme si neskromný, napriek tomu však reálny cieľ:  vyprázdniť čakárne lekárov a tým v maximálnej miere prispieť k zamedzeniu šírenia ochorenia COVID-19 spôsobeného koronavírusom,“ hovorí Vladimír Přikryl, generálny riaditeľ CGM pre Českú a Slovenskú republiku.

IT služba s názvom CLICKDOC TELEKONZULTACE umožňuje prepojenie lekára a jeho pacientov pomocou zabezpečeného video hovoru, dokáže realizovať vzdialené konzultácie s ľuďmi v karanténe, tehotenské konzultácie či vzdialenú starostlivosť o chronicky chorých pacientov. Tiež môže byť využitá  pre objednanie eReceptov.

„V tejto chvíli sa služba spontánne rozširuje medzi samotnými lekármi. K dnešnému dňu je celosvetovo do služby zapojených viac ako 20.000 lekárov  a ich počty každým dňom  rýchlo narastajú. Preto dávame službu všetkým lekárom úplne zdarma a budeme tak činiť po celú dobu pandémie ochorenia COVID-19,“ dodáva Vladimír Přikryl.

Ak by pandémia trvala viac ako rok globalizácia skončí a prejdeme na primitívnu ekonomiku, tvrdí odborník
Bývalý hlavný ekonóm Svetovej banky Branko Milanovic hovorí o katastrofických scenároch v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Čítať ďalej
26 | 03 | 2020 | Jaroslav Fabok


CLICKDOC Telekonzultáciu môže využiť každé zdravotnícke zariadenie, ktoré je vybavené počítačom alebo notebookom s kamerou a mikrofónom. Služba je pre každého lekára zadarmo, je poskytovaná bez záväzkov a s kompletným zázemím a podporou slovenskej pobočky spoločnosti. Všetky potrebné informácie nájde na https://www.cgmsvet.cz/informace/covid. Služba CLICKDOC TELEKONZULTACE je momentálne dostupná len v českej jazykovej mutácii. Napriek tomu je plne využiteľná aj pre všetkých slovenských lekárov a ich pacientov.

Pacienti si nemusia inštalovať žiadny program a nie je potrebné, aby sa kdekoľvek registrovali. Po dohovore s lekárom dostanú pozvánku so svojim unikátnym kódom. Následne si spustia aplikáciu na www.telekonzultace.cz vo svojom počítači, smartphone alebo tablete.