Londýnske nemocnice čelia obrovskému návalu pacientov s Covid-19
26 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Chris Hopson, generálny riaditeľ Národnej zdravotnej služby (NHS), vydáva poplach, že nemocnice v Londýne sa môžu do niekoľkých dní zrútiť v dôsledku „nepretržitej cunami“ pacientov s Covid-19, a to aj napriek sedemnásobnému zvýšeniu kapacity kritickej starostlivosti. Informuje portál RT.


„Nemocnice bojujú s obrovským dopytom po starostlivosti u vážne chorých pacientov. Tvrdia tiež, že počet pacientov a ich rýchlosť, s ktorou prichádzajú, sú neuveriteľné. Situáciu prirovnali k cunami, keďže pacienti prichádzajú po obrovských vlnách,“ uviedol Hopson v rádiu BBC.

Hopson vyhlásil, že aj napriek sedemnásobnému zvýšeniu kapacity kritickej starostlivosti v posledných týždňoch, sú nemocniční pracovníci zdesení.

Avšak situácia vyzerá byť ešte horšia, keďže v niektorých zariadeniach je 30 až 50 percent zamestnancov chorých na koronavírus.



Hopson dodal, že „bezprecedentná miera neprítomnosti“ spolu s nekontrolovateľnou mierou infekcie vytvorili „zlú kombináciu“, ktorá postaví už tak ohrozenú NHS pod ešte väčší tlak v tom najhoršom možnom čase.

Podľa Centra Johna Hopkinsa pre koronavírus, má Spojené kráľovstvo v súčasnosti 9 529 potvrdených pacientov s Covid-19, pričom doposiaľ nastalo 465 úmrtí.

Vláda nariadila uzatvorenie krajiny na tri týždne, ktoré začalo v pondelok večer, aj keď nedostatok jasných usmernení viedol v konečnom dôsledku k rozsiahlemu chaosu.

Izolácia môže zachrániť životy, ale zhoršuje problémy s duševným zdravím a osamelosť
Milióny starších a zraniteľných ľudí trpiacich chronickou osamelosťou teraz čelia ďalšej izolácii kvôli pandémii ochorenia Covid-19. Táto izolácia spôsobí a prehĺbi rôzne problémy, ako sú napríklad problémy s duševným zdravím. Píše vo svojom... Čítať ďalej
26 | 03 | 2020 | Preklad: Marek Molnár