„Ak sa niečoho bojíš, mal by si to zjesť!“ Vietnamský šéfkuchár ponúka zákazníkom „Koronaburger“ (FOTO)
26 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

„Musíte to zjesť, aby ste to mohli poraziť!“ Toto je filozofia istého kuchára z Hanoja, ktorý sa snaží posilniť morálku vo vietnamskom hlavnom meste predajom zelených hamburgerov s motívom koronavírusu.


Portál Reuters informoval o šéfkuchárovi Hoang Tungovi, ktorý sa podľa mnohých ľudí „smeje do tvare globálnej pandémii“, keďže svoje dni trávi formovaním takzvaných „Koronaburgrov“ zafarbených na zeleno s malými „korunkami“ z cesta, ktoré pripomínajú mikroskopický vzhľad vírusu.



„Máme taký žart, že ak sa niečoho bojíš, mal by si to zjesť,“ povedal Tung vo svojej malej prevádzke v centre Hanoja. „Koronavírus už nebude desivý, keď zjete hamburger v tvare samotného vírusu. Tento spôsob myslenia počas pandémie dodáva radosť zákazníkom,“ dodal.



Obchod predáva denne okolo 50 Koronaburgrov a to aj napriek rastúcemu počtu prevádzok vo Vietname, ktoré boli kvôli vírusu nútené dočasne zatvoriť.

V súčasnosti je vo Vietname zaznamenaných 148 prípadov vírusu, podľa správy Ministerstva zdravotníctva však nie sú hlásené žiadne úmrtia. Úrady v Hanoji nariadili dočasné zatvorenie všetkých nepodstatných podnikov, aj keď niektoré predajne potravín vrátane Tungovej prevádzky sú stále otvorené.

66-ročný Dang Dinh Quy, ktorý vzal svojho vnuka na Koronaburger, považoval svetlý zelený hamburger za morálku posilňujúcu liečbu. „Tento koronavírus je veľmi nebezpečný. Ale ak budeme jesť hamburger v jeho tvare, máme stav mysle, ako by sme už nad vírusom zvíťazili,“ vysvetlil Quy.

EÚ nechala Taliansko napospas pandémii „samé a bez pomoci“. Krajina sa musela obrátiť na pomoc od Ruska a Číny
Reakcia EÚ na masívne vypuknutie koronavírusu v Taliansku bola do značnej miery „neprimeraná“ a preto začalo Taliansko hľadať pomoc u iných krajín vrátane Ruska a Číny, informuje portál RT, ktorý cituje slová bývalého talianskeho ministra... Čítať ďalej
26 | 03 | 2020 | Timotej Dudka