V dôsledku pandémie koronavírusu začali rôzne spoločnosti poskytovať nové funkcie a produkty úplne zadarmo. Využijete ich aj vy?
25 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Rôzni operátori, ako aj IT spoločnosti začali v dôsledku pandémie koronavírusu poskytovať svojim klientom produkty zadarmo či vyvíjať nové funkcie, informuje portál Aktuality.sk.


Kaspersky: Spoločnosť pre kybernetickú bezpečnosť Kaspersky sprístupní svoje bezpečnostné produkty pre počítače zdravotníckym zariadeniam úplne zadarmo po dobu 6 mesiacov. Jedná sa o antivírusové programy ako Endpoint Security Cloud Plus, Security pre Microsoft Office 365, Endpoint Security for Business Advanced a Hybrid Cloud Security. Poskytované bezplatné služby sú reakciou na útoky hackerov na nemocnice, aký sa odohral napríklad aj v Brne.

Tesco mobile: Prevádzkovateľ mobilnej siete Tesco mobile ponúka svojim klientom 20% bonusového kreditu pri novom dobití a to počas najbližších dvoch týždňov.

Maia MD: Potrebujete komunikovať so svojim lekárom, ale nechcete podstúpiť riziko osobného kontaktu? Telemedicína môže byť bezplatnou odpoveďou na vaše problémy. Ak je lekár zapojený do systému, pacientovi stačí nainštalovať túto službu do PC, prípadne môžete použiť mobilnú aplikáciu pre iOS či Android na bezplatné hovory s vašim lekárom.

Školy budú zatvorené do odvolania, uviedol minister školstva
Všetky školy na Slovensku budú do odvolania zatvorené. Uviedol to po dnešnom rokovaní vlády minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Čítať ďalej
24 | 03 | 2020 | SITA


Martinus: Toto kníhkupectvo poskytuje v časoch pandémie všetkým registrovaným používateľom päť  elektronických kníh zadarmo. Na čítanie nepotrebujete čítačku, stačí mobil, tablet či počítač. Na ponuku upozorňuje Martinus prostredníctvom e-mailu.

O2: Mobilnný gigant O2 poskytuje svojim zákazníkom s paušálmi Smart rôzne balíky dát, ktoré budú prístupné zadarmo do konca Apríla. O2 taktiež ponúka všetkým zákazníkom bezplatnú videopožičovňu HBO GO do 21. apríla.

Microsoft: Microsoft predĺžil edície Enterprise, Education a IoT Enterprise operačného systému Windows 10 označovaného ako Fall Creators Update. Namiesto pôvodného termínu, 14. apríla, jeho podpora skončí až 13. októbra.

Huawei: Spoločnosť Huawei ponúka svojim zákazníkom bezplatný odvoz zariadenia do servisu, ako aj jeho vrátenie po oprave. Ponuka sa vzťahuje na zariadenia ako notebooky, smartfóny, tablety, routery či modemy. Služba je dostupná iba v prípade, že je dané zariadenie v záruke. Záruky, ktorých platnosť končí v období od 15. marca do 15. júna sú predĺžené taktiež zadarmo.

Španielska armáda nachádza v domovoch dôchodcov zanedbané, opustené a často aj mŕtve telá pacientov
Španielski vojaci, ktorí pomáhajú v boji proti pandémii koronavírusu, uviedli, že starší pacienti v domovoch dôchodcov sú opustení bez hygienickej starostlivosti a v niektorých prípadoch aj mŕtvi vo svojich posteliach, informuje BBC. Čítať ďalej
24 | 03 | 2020 | Timotej Dudka


Telekom: Ďalší gigant medzi operátormi, Telekom, reaguje na pandémiu koronavírusu svojou akciou 1 000 GB voľných dát pre všetkých zákazníkov s paušálom.

Bistro.sk & Bolt: Donášková služba jedla, rovnako, ako taxi služba Bolt spúšťajú donášku núdzových balíčkov akým je drogéria či potraviny, avšak platí to zatiaľ iba pre obyvateľov Bratislavy.

Orange: Orange je v čase zdravotnej krízy ku svojim klientom skutočne štedrý. Ponúka totiž neobmedzené SMS/MMS, ako aj balíček Čet, vďaka ktorému môžete neobmedzene a bezplatne komunikovať cez internet. Pre tých, ktorí pracujú z domu, ponúka Orange balík 10 GB voľných dát na 30 dní zadarmo.

Vláda nakúpi 200.000 testov na ochorenie COVID-19, nepôjde o rýchlotesty
Vláda nakúpi v najbližších hodinách 200.000 testov na ochorenie COVID-19. Nepôjde však o rýchlotesty. Čítať ďalej
24 | 03 | 2020 | TASR


UPC: Operátor UPC zrýchľuje internet všetkým zákazníkom. Z rýchlosti internetu 50 Mbit/s zrýchľuje pripojenie na 150 Mbit/s. Rýchlejší internet bude aktivovaný automaticky po reštarte modemu.

Profesia.sk: Tento internetový portál určený na hľadanie zamestnania vzhľadom na situáciu okolo koronavírusu sprístupnil novú funkciu pohovorov online, ktorá je bezplatná pre všetkých záujemcov.

Dúfame, že Vám tento prehľad bezplatných služieb a produktov pomôže spríjemniť pobyt v karanténe.

23 ľudí zomrelo pri pokuse o hromadný útek z kolumbijskej väznice. Väzni mali strach z koronavírusu (FOTO+VIDEO)
Najmenej 23 ľudí prišlo o život v jednej z najväčších väzníc v Bogote po tom, čo úrady nazývajú pokusom o hromadný útek pri rastúcom napätí v dôsledku pandémie koronavírusu, informuje BBC. Čítať ďalej
23 | 03 | 2020 | Timotej Dudka