Taliansko drasticky zvýšilo pokuty za porušenie karantény
25 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Rím sa rozhodol 15-násobne zvýšiť pokutu pre ľudí, ktorí sa rozhodli nedodržiavať karanténu. Ide o zúfalú snahu potlačiť prepuknutie smrtiaceho koronavírusu, ktorý už v Taliansku zabil najviac ľudí na svete. Informuje portál RT.


Každý Talian, ktorý opustí svoj domov bez veľmi dobrého dôvodu, by mohol odteraz čeliť pokute od 400 až do 3 000 EUR. Oznámil to v utorok predseda vlády Giuseppe Conte.

Všetky "životu nepotrebné" podniky v Taliansku sú stále vyzvané, aby zostali zatvorené najmenej do 3. apríla. Existujú tiež správy, že celoštátna karanténa by sa mohla predĺžiť aj po tomto dátume, pretože vláda má právomoc ju predĺžiť až do 31. júla.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/03/23/koronavirus-by-mohol-byt-najlepsou-vecou-%e2%80%8b%e2%80%8bktora-sa-stala-hollywoodu/

V minulosti pokuty za porušenie karantény boli vo výške 206 EUR. Avšak táto suma zrejme nebola účinnou prekážkou proti porušovaniu nariadenia, pretože až 50 000 ľudí bolo obvinených z nedodržiavania domácej izolácie.

Ľudia sa rozhodli opustiť svoje domovy z takých triviálnych dôvodov, ako je rybolov, hranie kariet alebo pitie piva. Zistilo sa, že dokonca aj niektorí kňazi porušili karanténu, aby mohli uskutočniť pohreby.

Taliansko sa stalo novým epicentrom obávanej choroby Covid-19. Nové opatrenia boli nahlásené potom, čo sa počet obetí v súvislosti s vírusom opäť zvýšil o 743 za jeden deň, pričom v celkovom počte ich je viac ako 6 800. Úmrtnosť je v Taliansku dvakrát väčšia ako v Číne, odkiaľ vírus pochádza.

Covid-19 odobral jedlo a športy, čím odhalil skutočnú americkú ríšu
Bežní Američania sa už nedokážu rozptýliť športom a obžerstvom, čo ich oslobodilo od toho, aby si všimli viditeľnú vládnúcu triedu, ktorá ich vykorisťuje a opovrhuje nimi. Keby len otvorili oči realite. Píše vo svojom komentári Michael... Čítať ďalej
23 | 03 | 2020 | Preklad: Marek Molnár