Šokujúci objav: Bola objavená lebka šabľozubého tigra s gigantickými rozmermi!
25 | 03 | 2020 I Miroslav Tóth

Vedci tvrdia, že novo skúmaná 40 centimetrová lebka Smilodonovho populatora, kedysi patrila zvieraťu, ktoré vážilo takmer 435 kg.


Približne pred asi 11 700 rokmi bola Južná Amerika ohniskom obrovských predátorov, medzi nich patril aj rod Smilodonov - jedna z najväčších mačiek, ktorá kedy chodila po Zemi.

Vedci vedeli, že títo dravci mali obrovskú veľkosť, ale nič by ich nemohlo pripraviť na to, aby zistili, ako by sa tieto mačky mohli dostávať.

"Myslel som, že robím niečo zle," povedal Aldo Manzuetti, doktor v odbore paleontológie na Uruguajskej univerzite. Ale po niekoľkonásobnej analýze meraní vzorky sa Manzuetti konečne zastavil.

Konšpirácie sa stávajú skutočnosťou (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
24 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD


Výsledky som mnohokrát skontroloval a až potom som si uvedomil, že som neurobil žiadne chyby," povedal. Bolo jasné, že vzorka lebky kedysi patrila zvieraťu, ktoré vážilo približne 435 kg.

S telesnou hmotou tejto veľkosti mohli tieto tigre pravdepodobne loviť korisť, ktorá bola oveľa väčšia ako oni v juhoamerickom regióne. Nové zistenia podrobne opísal Manzuetti a jeho tím tento mesiac v časopise Alcheringa .

V porovnaní s modernými príbuznými však mal populant S. hornú labku: mohli použiť svoje šable ostré ako britva na narezanie väčšej koristi na zraniteľnom mieste tela a len čakať, až vykrváca z bezpečnej vzdialenosti.

Lov väčšej koristi by tiež bol ľahší, keby S. populator lovil v tlupách. Od tejto chvíle však neexistuje žiadny dôkaz o tomto druhu skupinového správania medzi druhmi.

Príšerné zábery z nemocnice v Španielsku! Pacienti so záchvatmi kašľa ležia bezvládne na podlahe! (VIDEO)
Prostredníctvom sociálnych sietí sa šíri šokujúce video na ktorom je zachytená kolabujúca nemocnica v Španielsku pod náporom pacientov nakazených koronavírusom. Hrôzostrašné zábery vás postavia zo stoličiek, veď posúdte sami! Čítať ďalej
24 | 03 | 2020 | Miroslav Tóth