Nominanti SNS v Agrokomplexe minuli pred odchodom všetky peniaze
25 | 03 | 2020 I Slávka Cigáňová

Štátny podnik je momentálne na hranici prežitia, nemá dostatok hotovosti. Správu publikoval portál aktuality.sk.


Celkovo ide o čiastku viac ako 3 milióny eur, ktoré mali v Agrokomplexe nasporené z minulosti. Vedenie firmy navyše stihlo vyčerpať aj takmer celý 4-miliónový úver. Národné výstavisko spadá pod rezort pôdohospodárstva Gabriely Matečnej. Na čele stojí Branislav Borsuk. V parlamentných voľbách kandidoval za národniarov zo 60. miesta. Vo vedení figuruje aj Natália Antošová, dcéra teraz už bývalej poslankyne za SNS Evy Antošovej.

Firma už nemá žiadne rezervy, a preto je otázne, ako prežije nasledujúce mesiace. Vzhľadom na šíriacu sa pandémiu koronavírusu príde aj o svoje najziskovejšie veľtrhy. Zrušili už nábytkársku výstavu aj veľtrh strojárov. Neistá je zatiaľ automobilová výstava.

Bývalý riaditeľ Agrokomplexu Eduard Krcho odhaduje výpadok tržieb v tomto roku na 50 percent, teda približne 2,5 milióna eur. "Som zvedavý, ako a z čoho chcú splácať úver, keď firma bude mať v tomto roku polovičné tržby oproti minulosti. Tento ich postup mi pripomína po nás potopa. Vôbec ich nezaujíma, čo bude ďalej. Keby tie peniaze aspoň zmysluplne investovali do výstaviska, tak by sa to dalo chápať. Oni ich však vytunelovali.“ uviedol Krcho.

Aj zamestnanci sú podľa informácií veľmi nervózni, keďže nevedia aká bude ich ďalšia budúcnosť.

Obžalovaný z vraždy J. Kuciaka Miroslav M. sa postaví pred súd v apríli
Miroslav M., ktorý sa priznal k zastreleniu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, sa opätovne postaví pred senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku 6. apríla. Čítať ďalej
25 | 03 | 2020 | TASR