Prišla renesancia notebookov. Pôjdu smartfóny a tablety do úzadia?
23 | 03 | 2020 I Peter Paľonder

Zatiaľ čo pandémia koronavírusu tvrdo zasahuje ekonomiku, rastúci podiel práce a učenia sa z domu ľuďom otvoril notebooky. Pôjdu smartfóny a tablety do úzadia?


Potreba pracovať a vzdelávať sa spomedzi štyroch stien povoláva do hry staršiu techniku. Hoci sú smartfóny a tablety o čosi modernejšie od notebookov, práca na väčšom monitore zostáva predsa len omnoho komfortnejšia.

„V našich on-line obchodoch registrujeme zvýšený dopyt po technike pre domácu kanceláriu. Sú to hlavne notebooky, monitory, káble a tlačiarne, “ uviedol hovorca maloobchodníkov s elektronikou Media Markt a Saturn pre agentúru Reuters.

Aby sa minimalizovalo riziko pandémie, čoraz viac spoločností mobilizuje svojich zamestnancov pre prácu z domu. „Spoločnosti si celosvetovo vo vyššej miere kupujú softvérové ​​licencie na bezpečné pripojenia VPN pre externú spoluprácu s vlastnými zamestnancami,“ uvádza nemecký poskytovateľ sieťových technológií Lancom. Mnoho firiem začína vo veľkom používať konferenčné hovory. Na toto využitie techniky sa pripravujú aj výrobcovia notebookov. Spoločnosť NEC teraz napríklad ponúka lepšie reproduktory, či vyššiu kvalitu eko-monitorov.

Aj keď je práca s notebookom pre prácu z domu komfortnejšia, smartfóny ponúkajú komunikáciu v inom štýle. Preto sa neočakáva vysoký pokles predaja v tomto segmente. Pri tabletoch je to však iné, tie môžu byť notebookmi dočasne z trhu vytlačené.

Ruskí „fejsbúkoví partizáni“ zbroja na americké prezidentské voľby (Andrej Červakov)
Komentár Andreja Červakova (Pohľad) Čítať ďalej
23 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD