FBI: extrémisti nabádajú šíriť koronavírus medzi Židmi
23 | 03 | 2020 I Mário Martinka

Agentúra zachytila správy medzi neonacistickými a bielymi rasistickými hnutiami, ktoré nabádajú infikovaných členov na návštevu miest, kde sa zhromažďujú Židia


FBI zachytila správy zaslané neonacistami a bielymi "suprenacistami", ktoré nabádajú infikovaných členov, aby sa pokúsili preniesť vírus na Židov tým, že navštívia „akékoľvek miesto, kde môžu byť (židia) zhromaždení, vrátane trhov, politických úradov, podnikov a bohoslužieb“, píše vo varovnej správe oddelenie FBI v New Yorku.

Polícia bola taktiež navrhnutá ako možný cieľ šírenia nákazy. Policajti by mali byť napadnutí prostredníctvom sprejových fliaš obsahujúcich telesné tekutiny, píše timesofisrael.com

The Secure Communities Network ( Sieť bezpečných spoločenstiev ) skupina, ktorá koordinuje ochranu židovských skupín a synagóg v USA, povedala pre ABC, že extrémisti používajú pandémiu koronavírusu na podporu svojich vlastných konšpiračných ideí.

Angela Merkelová ide do domácej karantény: Nakazila sa novým koronavírusom od svojho lekára?
Nemecká kancelárka Angela Merkelová ide okamžite do domácej karantény. Správu priniesol Nový čas. Čítať ďalej
22 | 03 | 2020 | Gabriel Matta


„Od presadzovania myšlienky, že Židia vytvorili koronavírus na predaj očkovacích látok, až po nabádanie infikovaných stúpencov, aby sa pokúsili šíriť chorobu na židovskú komunitu a políciu. Ako sa koronavírus šíril, pozorovali sme, ako to bieli suprenacisti, neonacisti a iní využili na podporu svojich vlastných konšpiračných teórií, šírenie dezinformácií a podnecovanie násilia na svojich online platformách, “uviedol šéf SCN Michael Masters.

Podľa Alexa Friedfelda, výskumného pracovníka Centra boja proti hanobeniu (ADL), začali extrémisti v januári vyhlasovať myšlienku, že koronavírus bol vytvorený židmi približne v čase keď bol vírus prvýkrát odhalený.

"Najobľúbenejšia konšpiračná teória je, že Židia používajú tento vírus ako prostriedok na zisk," uviedol Friedfeld minulý týždeň pre The Times of Israel. "Hovoria, že to Židia vyrobili (vírus) a teraz využijú zlyhanie trhov prostredníctvom nelegálneho obchodovania."

V nedeľu bolo v USA diagnostikovaných 30 000 prípadov COVID-19, pričom najmenej 389 ľudí zomrelo na chorobu spôsobenú koronavírusom.

Koronavírus pomôže Číne poraziť USA (Ivan Abakumov a Natália Makarová)
Komentár Ivana Abakumova a Natálie Makarovej (Pohľad) Čítať ďalej
23 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD