Matovič nevylúčil prijatie ďalších opatrení, chce viac testovať
22 | 03 | 2020 I TASR

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) chce viac testovať ľudí na ochorenie COVID-19. Podotkol však, že testov má Slovensko málo. Povedal to v nedeľnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike.


Nevylúčil, že vláda prijme ďalšie preventívne opatrenia na zabránenie šírenia nového koronavírusu. Zdôraznil, že opatrenia by mali byť všade na Slovensku rovnaké.

"Počet nakazených je výrazne vyšší, preto musíme prijať opatrenia, aby sme sa všetci navzájom chránili," povedal premiér s tým, že treba ľudí viac testovať, aby sa poznal skutočný stav nakazených na Slovensku. Poznamenal, že Slovensko nemá k dispozícii dostatok testov.

Gröhling chce zvolať krízový štáb online a riešiť termíny maturít
Nový minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) plánuje počas svojich prvých dní na poste šéfa rezortu zvolať krízový štáb online, rovnako bude riešiť aj termíny maturít, prijímacích skúšok či zápisov na školy na základe... Čítať ďalej
22 | 03 | 2020 | TASR


Ďalšie opatrenia by mala podľa neho prijať vláda tak, aby platili pre všetky kraje rovnako. Dodal, že o prijatí ďalších opatrení na zabránenie šírenia nového koronavírusu rozhodne vláda na základe výsledkov zasadnutia krízového štábu.

Deklaroval, že obchody s potravinami nezatvoria. Nechcel však vopred konkretizovať možné opatrenia. Dodal tiež, že bude potrebné pomôcť napríklad aj podnikateľom, ktorých kríza zasiahne.

V súvislosti s novým koronavírusom kritizoval bývalú vládu Petra Pellegriniho (Smer-SD). Tá podľa neho nemala plán, ako postupovať pri zvyšovaní chorobnosti a nezačala s nákupom ochranných pomôcok skôr. Tvrdí, že tajila verejnosti, že nemáme dostatok testov.

Stačí nám na ochranu pred koronavírusom vodka? Všetko, čo potrebujete vedieť o dezinfekcii rúk
Nosenie rúšok, ale aj dôsledné umývanie rúk či rôzne dezinfekčné prostriedky sú najskloňovanejšími pojmami dnešnej doby. Biológ Jeffrey Gardner pre portál sciencealert.com vysvetľuje, prečo je alkohol kľúčovou ingredienciou v rámci dezinfekcie voči... Čítať ďalej
22 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová