Kvôli milenke išli do karantény tisícky Argentínčanov
22 | 03 | 2020 I Natália Sollárová

Kvôli milostnej afére medzi vydatou ženou a jej bývalým amantom museli zostať v karanténe takmer tri tisícky ľudí v argentínskom meste Selva. Žena pricestovala zo Španielska, kde sa nakazila novým koronavírusom. Správu priniesol web ihned.cz a newsweek.com.


Mesto s viac ako 2,5-tisíc obyvateľmi muselo uzavrieť reštaurácie, obchody a bary potom, ako sa sem po noci strávenej s milenkou vrátil 27-ročný muž, ktorý ju navštívil v inom meste. Vydatá žena pritom prišla asi týždeň pred ich spoločným stretnutím z dovolenky v Španielsku. Dvojica si dohovorila rande v približne 400 kilometrov vzdialenej argentínskej Córdobe, v ktorej má žena bydlisko.

Mužovi podľa argentínskych médií bývalá milenka povedala, kam cestovala a tiež, že má príznaky ochorenia COVID-19.  Napriek tomu sa s ňou rozhodol stráviť večer so všetkým, čo k tomu patrí. Potom sa obratom vybral do Selvy, kde asi s dvoma desiatkami priateľov neskôr vyrazil na večierok.

V opojení alkoholu po niekoľkých hodinách kamarátom prezradil, že bol so svojou dávnou milenkou, ktorá má pravdepodobne koronavírus. Jeho spoločníci zostali šokovaní i rozrušení a okamžite zavolali miestnu políciu, ktorá ľahkovážneho muža izolovala.

AKTUALIZOVANÉ: Počet nakazených na koronavírus môže byť podľa Matoviča oveľa vyšší ako sa doteraz zistilo
Premiér Igor Matovič (OĽaNO) sa obáva, že počet ľudí nakazených koronavírusom na Slovensku je výrazne vyšší ako sa doteraz zistilo. Čítať ďalej
22 | 03 | 2020 | SITA


Do karantény potom umiestnili aj milenku a jej manžela. Starosta Selvy Gerardo Zamora z dôvodu možnosti šírenia vírusu od predminulej soboty nariadil karanténu celého mesta. Obyvatelia musia zostať vo svojich domovoch. Nikto nesmie do mesta, ani z mesta.

Uplynulý piatok bola izolácia rozšírená na celú krajinu. Prezident Albert Fernandéz vzhľadom na nárast počtu nakazených vydal rozhodnutie, podľa ktorého nesmú obyvatelia opúšťať svoje domovy predbežne do konca marca. Povolené sú len vychádzky spojené s nákupom potravín a liekov. Krajina okrem toho uzatvorila hranice a prerušila vyučovanie v školách.

Argentína k dnešnému dňu eviduje 225 potvrdených prípadov ochorení na COVID-19 a 4 úmrtia. Za posledných 24 hodín oficiálne pribudlo 67 infikovaných.

Tomu sa povie úlovok. V Argentíne našli 12-tisíc mien nacistov
Prepojenie vedie aj k banke Crédit Suisse so sídlom vo švajčiarskom Zürichu, kde na roky spiacich účtoch majú byť peniaze vyplienené od židovských obetí. Čítať ďalej
09 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová