Severná Kórea vystrelila 2 „neidentifikované rakety“ do Japonského mora
21 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Severná Kórea vystrelila pár rakiet zo svojho pobrežia, pričom dopadli v blízkosti japonskej ekonomickej zóny, uviedli juhokórejské médiá a japonská pobrežná stráž. Informuje portál RT.


Podľa správ od tlačovej agentúry Jonhap boli neidentifikované strely, o ktorých sa predpokladá, že sú to balistické rakety krátkeho dosahu, vystrelené skoro v sobotu ráno. Japonská pobrežná stráž tiež poznamenala, že sa zdá, že rakety pristáli v oceáne niekde za jej teritoriálnymi vodami.

Raketový test sa uskutočnil okolo 6:45 miestneho času, pričom projektily preleteli približne 410 km pred ich pádom, dodala pobrežná stráž.

Ak sa potvrdí, že za touto raketovou skúškou stojí Pchjongčchang, tak by šlo o tretí test od začiatku roka. Skúška prichádza len pár týždňov potom, čo boli Spojené štáty a Južná Kórea nútené odložiť spoločné vojenské cvičenia, kvôli rozšíreniu smrtiaceho koronavírusu. Severná Kórea zatiaľ neohlásila jediný prípad nákazy.

Stačí jedno zakašľanie a celodenné umývanie rúk je zbytočné, tvrdí lekársky odborník
Zdá sa, že zúrivé umývanie rúk nemá žiadny faktický základ, prehlásil lekár a ocenený novinár Bob Arnot v rozhovore s Larrym Kingom, pričom poznamenal, že najlepšia stratégia na udržanie zdravia je samoizolácia. Informuje portál... Čítať ďalej
20 | 03 | 2020 | Marek Molnár