Nový minister zdravotníctva Marek Krajčí verí, že boj s koronavírusom vyhráme
21 | 03 | 2020 I SITA

Nový minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) verí, že boj s neviditeľným nepriateľom všetci vyhráme. Uviedol to v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom na jeho prvej tlačovej konferencii v pozícii ministra.


Zároveň informoval, že Slovensko má k dispozícii 3-tisíc testov na nový koronavírus. V sobotu sa pritom otestovalo 450 vzoriek. Ďalšie testy sú podľa neho objednané, nevie však, v akom množstve a či ich bude dostatok. R

ýchlotesty podľa Krajčího nedokážu pomôcť, vykazovali by totiž veľmi veľa falošných výsledkov. Pripomenul, že na Slovensku je 178 pozitívnych prípadov na ochorenie Covid-19, čo je zatiaľ najväčší nárast za deň. Viac ako polovica z nových prípadov má byť z Bratislavy a jej okolia.

Toto obdobie podľa nového šéfa rezortu zdravotníctva preverí súdržnosť a charakter občanov. Ako uviedol, do politiky prišiel s presvedčením, že bude slúžiť ľuďom.

AKTUALIZOVANÉ: Na Slovensku pribudlo 41 prípadov ochorenia COVID-19
Na Slovensku dnes pribudlo ďalších 41 prípadov koronavírusu. Doteraz ide o najvyšší nárast pozitívnych testovaní počas jedného dňa. Informáciu potvrdil po zasadnutí novej vlády SR jej premiér Igor Matovič (OĽaNO). Čítať ďalej
21 | 03 | 2020 | SITA


"Moja cesta ma doviedla až do situácie, kedy musím prevziať zodpovednosť v pozícii ministra zdravotníctva, a to vo veľmi ťažkej situácii," konštatoval. Dodal, že potrebujeme všetci stáť za sebou a pomáhať si. Ak sa podľa neho dobre pripravíme, následky, ktoré táto choroba prináša, môžeme obmedziť na minimum.

Na pôde ministerstva chce Krajčí zachovať kontinuitu a má záujem pracovať so všetkými, ktorí budú mať elán a nadšenie. Okrem iného je podľa neho nevyhnutné začať stavať nemocnicu na Rázsochách. Zamerať sa chce aj na pomoc Rómom.

Tých, ktorí budú na Slovensko repatriovaní, požiadal o dodržiavanie karantény. Poďakoval tiež všetkým zdravotníkom a požiadal, aby sa všetci občania dostatočne chránili.

Šéf finančného výboru zverejnil návrh opatrení, vláda zvažuje ďalší odsun platenia daní aj odškodňovanie podnikateľov
Nový kabinet chystá na zmiernenie dopadov šírenia koronavírusu na hospodárstvo desiatky opatrení. Vyplýva to z aktuálnej pracovnej verzie návrhov opatrení, ktoré prostredníctvom sociálnej siete uverejnil nový šéf finančného parlamentného výboru... Čítať ďalej
21 | 03 | 2020 | SITA