Poslanci zvolili členov Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií. Predseda výboru sa bude voliť na ďalšej schôdzi
20 | 03 | 2020 I SITA

Poslanci zvolili na dnešnej ustanovujúcej schôdzi parlamentu členov Výboru Národnej rady SR pre nezlučiteľnosť funkcií. Za zvolenie členov výboru hlasovalo 137 zo 139 prítomných poslancov.


Na zvolenie kandidátov na členov výboru bol potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov. Voľba predsedu Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií sa uskutoční na ďalšej parlamentnej schôdzi. Poslancov o tom informoval dosluhujúci podpredseda parlamentu Béla Bugár z Mostu-Híd.

Výbor bude mať 15 členov. Konkrétne ho budú tvoriť Kristián Čekovský, Peter Dobeš, Lucia Drábiková, Eva Horváthová, Ján Kerekréti, Jana Majorová Garstková a Milan Vetrák z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO); Ľuboš Krajčír z hnutia Sme rodina, Ondrej Dostál zo strany Sloboda a Solidarita (SaS), Michal Luciak zo strany Za ľudí, Mária Janíková, Vladimír Jánošík a Róbert Puci zo strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD), Ondrej Ďurica a Jozef Šimko zo strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS).

Dôchodca netušil, že harabinovcom na kamapaň požičal 100-tisíc. Dozvedel sa o tom až z webu
75. ročný dôchodca Štefan Vavro mal strane Vlasť Štefana Harabina požičať dokopy až 100-tisíc eur. Sám však o tom nevedel. Čítať ďalej
19 | 03 | 2020 | Jaroslav Fabok


Ustanovujúca schôdza parlamentu sa začala dnes o 09:00. Vedie ju doterajší predseda parlamentu Andrej Danko (SNS). Poslanci už zložili ústavou predpísaný sľub a dnes ešte zvolia vedenie parlamentu.

Rokovanie sa koná za prísnych bezpečnostných a hygienických opatrení pre šíriaci sa koronavírus. Do budovy sa okrem poslancov, zamestnancov Kancelárie Národnej rady SR (NR SR) a ochranky nedostal nikto.

Župan Droba zavádzal o apartmáne v Kočnerovom hoteli na Donovaloch
Bratislavský župan Juraj Droba sa podľa všetkého vyhol povinnosti priznať svoje nehnuteľnosti v majetkovom priznaní verejného funkcionára. Marian Kočner ho v minulosti označil za majiteľa apartmánu v jeho hoteli na Donovaloch. O týchto... Čítať ďalej
19 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová