Maďarská strana otvorila hraničné priechody Komárno – Komárom, Štúrovo – Esztergom pre osobnú dopravu a peších
20 | 03 | 2020 I SITA

Maďarská strana dnes od 06:00 otvorila hraničné priechody Komárno – Komárom, Štúrovo – Esztergom pre osobnú dopravu a peších. Vo štvrtok 19. marca sa na tom dohodli policajní prezidenti Slovenska a Maďarska.


Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, platí, že sa to týka pohraničných Slovákov žijúcich alebo pracujúcich 30 km od hraníc, ktorí sa pri hraničnej kontrole preukážu napríklad dokladom totožnosti - občianskym preukazom/cestovným pasom, pobytovou kartou a potvrdením od zamestnávateľa/pracovnou zmluvou.

Polícia pripomína, že od 13. marca slovenskí policajti s podporou vojakov kontrolujú vstup cez hraničné priechody s Českou republikou, Rakúskom a Maďarskom a od 17. marca aj s Poľskom. Na Slovensko sa dostanú iba občania SR alebo cudzinci s prechodným, alebo trvalým pobytom, ak neexistuje samostatná dohoda s konkrétnym štátom.

Vojna teraz nehrozí! Armády by boli pravdepodobne takisto zdecimované koronavírusom
Vojsko bolo vždy mimoriadne zraniteľné voči respiračným patogénom, pandémia koronavírusu by však bola pravdepodobne ich najsmrteľnejším nepriateľom, informuje portál RT. Čítať ďalej
20 | 03 | 2020 | Timotej Dudka


Medzinárodné letiská na SR sú uzavreté pre osobnú dopravu ako aj medzinárodná osobná železničná a autobusová doprava. V súčinnosti s ministerstvom zahraničia sa postupne dopravujú domov občania SR, ktorí o pomoc požiadali prostredníctvom najbližšej ambasády a automaticky idú do spoločnej karantény do štátneho zariadenia.

Základné pravidlo karantény je, že sa vzťahuje na kohokoľvek, kto príde zo zahraničia a trvá 14 dní. Porušovateľov karantény môže verejnosť nahlasovať na čísla 158 alebo 159. Výnimky pre karanténu určuje Úrad verejného zdravotníctva, najčastejšie sú to piloti, vodiči kamiónov a podobne.

Župan Droba zavádzal o apartmáne v Kočnerovom hoteli na Donovaloch
Bratislavský župan Juraj Droba sa podľa všetkého vyhol povinnosti priznať svoje nehnuteľnosti v majetkovom priznaní verejného funkcionára. Marian Kočner ho v minulosti označil za majiteľa apartmánu v jeho hoteli na Donovaloch. O týchto... Čítať ďalej
19 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová