Polícia môže pri neplatnom občianskom preukaze zohľadniť súčasnú situáciu
19 | 03 | 2020 I TASR

 Polícia môže pri neplatnom občianskom preukaze zohľadniť súčasnú situáciu v súvislosti s novým koronavírusom. Problém však môže nastať podľa rezortu vnútra napríklad v banke. TASR to uviedli z tlačového oddelenia Ministerstva vnútra SR.


Polícia v súvislosti s dokladmi pripomína, že odbory poriadkovej polície okresných riaditeľstiev Policajného zboru budú zabezpečovať prijímanie žiadostí iba v niektorých prípadoch.

Pri občianskych preukazoch pôjde o tie, ktorým končí platnosť o dva mesiace alebo skôr, prípadne pri nahlásení straty alebo krádeže. Žiadosti o vydanie nových občianskych preukazov pre deti do 15 rokov nebudú prijímané vôbec.

Vodičské preukazy bude polícia vydávať iba po nadobudnutí vodičského oprávnenia, pri uplynutí platnosti, pri nahlásení straty, resp. krádeže.

Výrobu na dva týždne preruší aj žilinská Kia Motors Slovakia
Kia Motors Slovakia v Žiline preruší z dôvodu šírenia koronavírusu výrobu na dva týždne od pondelka 23. marca 2020. Žilinská automobilka o tom informovala v zverejnenej tlačovej správe. Čítať ďalej
19 | 03 | 2020 | SITA


Cestovné pasy budú vydávané iba na základe žiadosti o urýchlené vydanie do dvoch pracovných dní za príslušný správny poplatok.

„Vyhotovené občianske preukazy budú zasielané občanom prostredníctvom pošty bez zvýšenia správneho poplatku, ak to programové vybavenie umožní,“ uzatvára rezort vnútra.