Dôchodca netušil, že harabinovcom na kamapaň požičal 100-tisíc. Dozvedel sa o tom až z webu
19 | 03 | 2020 I Jaroslav Fabok

75. ročný dôchodca Štefan Vavro mal strane Vlasť Štefana Harabina požičať dokopy až 100-tisíc eur. Sám však o tom nevedel.


O nezrovnalostiach v pôžičkách strany Vlasť informuje Denník N, ktorý sa s dôchodcom z Prievidze skontaktoval.  Vavro pre denník povedal, že s Harabinovou stranou nie je v žiadnom kontakte a nepožičiaval jej ani žiadne peniaze.


Z jeho strany pritom malo ísť o pôžičku v celkovej výške dva krát po 50-tisíc eur. Napriek tomu, že Vavro podľa vlastných slov s harabinovcami nepodpisoval žiadne zmluvy, ocitol sa na zozname veriteľov strany.


Ján Slota vyzval k voľbe Harabinovej strany Vlasť
„Ja som hlboko presvedčený, že jediný predstaviteľ, ktorý je ešte nosičom toho vlastenectva a kresťanských hodnôt, je pán Štefan Harabin na čele politickej strany Vlasť“, povedal vo videu expredseda SNS. Čítať ďalej
17 | 02 | 2020 | redakcia, PB

Po stopách týkajúcich sa pôvodu podivnej pôžičky následne začala pátrať Vavrova dcéra Jana Sapuová, ktorá sa o celej situácii dozvedela z Televíznych novín v marci tohto roku. Sapuová podľa informácií Denníka N následne kontaktovala predsedníčku strany Vlasť Annu Žatkovú, od ktorej sa chcela dozvedieť bližšie informácie o pôžičke, ktorú mal jej otec poskytnúť.


Žatková sa bránila tým, že  malo ísť o zlyhanie ľudského faktora a chyba vznikla pri prepise. Podľa predsedníčky strany má v skutočnosti ísť o iného Štefana Vavra, ktorý býva v inom meste a na inej adrese.


Pochybnosti však v tomto prípade vyjadrila aj nezisková organizácia Transparency International. Podľa nej mali totiž Harabinovu stranu v skutočnosti dotovať neznámi ľudia v pozadí. Transparency v tomto zmysle vyjadrila podozrenie, že zverejnení veriteľia môžu byť len nastrčené figúry.


YouTube obnovil kanál Štefana Harabina
Účet Štefana Harabina bol zablokovaný vo štvrtok, v piatok ráno bol opäť prístupný. Čítať ďalej
21 | 02 | 2020 | Peter Haluza