Opitý mladík v Pardubiciach kašľal strážnikovi do tváre. Potom klamal, že má koronavírus
17 | 03 | 2020 I Dominik Simon

Nepríjemnú situáciu riešila pardubická mestská polícia. Opitý mladík, ktorý robil problémy kvôli platbe za taxík, zblízka kašľal strážnikovi do tváre a hlásil, že je nakazený koronavírusom. Informuje iDnes.


Hliadky začali kvôli tomuto prípadu používať ochranné okuliare. Dvadsaťjedenročný muž pôvodne nechcel zaplatiť za jazdu taxíkom, vodič teda privolal strážnikov. Na tých bol ale opitý mladík taktiež drzý.

"Nechcel nám preukázať svoju totožnosť. Keď sme ho viedli k autu, začal strážnikovi zblízka kašlať do tváre,"  uviedol hovorca mestskej polície Jiří Sejkora.

Mladík situáciu ešte viac vyhrotil ked' začal vyhlasovať, že má koronavírus. "Došlo teda na donucovacie prostriedky a prevezenie na záchytku. Tam muž nadýchal 1,72 promile," doplnil Sejkora.

Nigérijčan pašoval skoro kilo kokaínu vo svojich útrobách. Chytili ho v Prahe
Colníci zadržali v Prahe na Florenci Nigérijčana, ktorý prevážal v tráviacom trakte 900 gramov kokaínu. Droga by na čiernom trhu mala hodnotu približne sedem miliónov korún (270 000 EUR). Informuje portál iDnes. Čítať ďalej
03 | 03 | 2020 | Dominik Simon


Po vytriezvení sa opilec priznal, že o koronavíruse klamal a že žiadnu nákazu nemá. Nepodcenili však strážnici situáciu, keď na prvotnú zmienku o koronavíruse nijako nereagovali?

"V danej situácii inak reagovať nešlo. Mladík najskôr kolegovi začal prskať do tváre a informáciu o údajnom nakazení mu oznámil až neskôr.  Strážnik síce prežil bezsennú noc, ale ráno po vytriezvení páchateľ povedal, že mu nič nie je, že chcel hliadku len rozhnevať. O podcenenie situácie sa určite nejednalo, v tej chvíli tomu však nešlo zabrániť," dodal Sejkora s tým, že v prípade, že by sa nákaza skutočne potvrdila, okamžite by nasledovala hospitalizácia. V náväznosti na tento prípad príslušníci mestskej polície v Pardubiciach dostali ochranné okuliare.

"Bolo to aj kvôli tomu, že sa vírus prenáša aj cez očné sliznice a zrovna toto je vec, ktorá sa hliadkam na ulici často stáva. Nechceme nič podceniť, musíme sa chrániť  pretože je nás málo," uviedol Sejkora.

MIMORIADNE: NAKA od skorého rána zatýka viacerých sudcov z Threemy
Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) realizujú rozsiahlu akciu vyšetrovacieho tímu Hmla. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Tím sa zaoberal sudcami z Threemy Mariana K. Čítať ďalej
11 | 03 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR