Muž v potravinách v Košiciach tvrdil, že je tam bomba a necíti sa dobre
17 | 03 | 2020 I TASR

 Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy voči 37-ročnému mužovi.


Po tom, ako v jednej z predajní potravín v košickej mestskej časti Myslava tvrdil, že je tam bomba a že má zdravotné problémy, ho umiestnili do cely policajného zaistenia. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

Takmer 20 ľudí, ktorí sa nachádzali v predajni, ju opustilo a policajné hliadky okolie predajne uzavreli - nástražný výbušný systém nenašli. „Prítomným oznámil, že sa necíti dobre a pociťuje zdravotné problémy. Pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci ho preto okamžite previezli do nemocnice. Muž však nevykazoval žiadne príznaky v súčasnej dobe sa šíriaceho ochorenia," spresnila Ivanová s tým, že po negatívnom vyhodnotení výsledkov ho zdravotnícky personál prepustil.

„Keďže muž svojím nezodpovedným konaním rozširoval informácie, o ktorých vedel, že sú nepravdivé, a tým úmyselne spôsobil znepokojenie časti obyvateľstva, vec na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach,“ dodala Ivanová. Vyšetrovateľ v súčasnej dobe podľa jej slov vykonáva procesné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia.

Ak sa bude pokračovať v opatreniach, môže sa nakaziť 10 percent obyvateľstva
Scenár, keď môže byť 110. deň nakazených desať percent obyvateľstva, považujú analytici za vrchol nákazy novým koronavírusom na Slovensku. Čítať ďalej
17 | 03 | 2020 | TASR