"Mám koronavírus a v obchodoch oblizujem pečivo," napísal muž z Česka
17 | 03 | 2020 I Slávka Cigáňová

Čechovi z Ústia nad Labem (33) hrozí osem rokov za mrežami za šírenie poplašnej správy. Ochorenie COVID-19 sa mu pritom nikdy nepotvrdilo. O jeho nezmyselnom konaní informoval portál idnes.cz


Muž na sociálnej sieti napísal: „Mám Corona a najväčšia zábava je chodiť do supermarketov a jazykom lízať pečivo .............“.

„Vďaka veľmi dobrej spolupráci s kolegami z Krajského riaditeľstva polície Juhočeského kraja mohol byť autor tejto poplašnej správy v pondelok večer obvinený,“ uviedla hovorkyňa polície Jana Slámová.

Opitý mladík v Pardubiciach kašľal strážnikovi do tváre. Potom klamal, že má koronavírus
Nepríjemnú situáciu riešila pardubická mestská polícia. Opitý mladík, ktorý robil problémy kvôli platbe za taxík, zblízka kašľal strážnikovi do tváre a hlásil, že je nakazený koronavírusom. Informuje iDnes. Čítať ďalej
17 | 03 | 2020 | Dominik Simon


Muž tento post napísal v dobe núdzového stavu, ide tak o priťažujúcu okolnosť, pretože mohol spôsobiť nebezpečenstvo vážneho znepokojenia obyvateľstva. Preto mu hrozí vyšší trest väzenia až osem rokov.

Právna kvalifikácia pri niektorých trestných činoch sa v dobe núdzového stavu krajiny môže zmeniť, použiť možno vyššiu trestnú sadzbu. Ide napríklad o krádeže, podvody, šírenia poplašnej správy, šírenie nákazlivej ľudskej choroby a ďalšie.

„Policajti Krajského riaditeľstva polície Ústeckého kraja budú naďalej tento inštitút využívať,“ uviedla Slámová.