Železnice SR postupne zavádzajú opatrenia proti šíreniu nákazy
12 | 03 | 2020 I SITA

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) postupne zavádzajú opatrenia vo vzťahu k zamestnancom a cestujúcim s cieľom zamedziť ďalšiemu šíreniu ochorenia koronavírus v železničnej doprave.


Ako vo štvrtok informoval štátny správca železničnej infraštruktúry, pre cestujúcich bude zabezpečené čistenie a dezinfekcia v priestoroch železničných staníc dezinfekčným prostriedkom s vyšším stupňom ochranných látok.

"Týka sa to predovšetkým povrchov, ktorých sa ľudia dotýkajú. Zároveň bude zabezpečená zvýšená informovanosť cestujúcej verejnosti o spôsoboch prevencie ochorenia COVID-19 formou umiestnenia informačných letákov a hlásenia staničným rozhlasom v priestoroch železničných staníc," uviedol hovorca ŽSR Michal Lukáč.

Ústavný súd SR dnes prijal sťažnosť koalície na výsledky parlamentných volieb
Ústavný súd SR dnes prijal návrh na začatie konania o ústavnosti a zákonnosti volieb do Národnej rady SR, ktorý v stredu 11. marca podala koalícia Progresívne Slovensko/Spolu - občianska demokracia (PS/Spolu). Čítať ďalej
12 | 03 | 2020 | SITA


ŽSR zároveň pripravujú opatrenia na vytvorenie priestoru pre prípady krízových situácií, kedy bude nutné izolovať potenciálneho pacienta s ochorením koronavírus.

"Tam, kde to bude možné, pristúpia k otvoreniu internačných miestností, a tam, kde to možné nebude, bude vytvorený priestor v čakárňach a halách, ktorý bude oddelený od zvyšku spoločných priestorov železničnej stanice," priblížil Lukáč. Železnice zároveň vytvoria priestor na odstávku vlakov, resp. ich vozňov v prípade, že ich bude nutné odstaviť.

Zamestnanci prichádzajúci do možného bližšieho kontaktu s cestujúcimi na nástupištiach, teda výpravcovia pri výprave vlaku, ako aj dotknutí výhybkári budú vybavení pre výkon svojej činnosti ochranným rúškom, ochrannými rukavicami a dezinfekčnými prostriedkami na ruky, ktorých distribúcia na dotknuté pracoviská už prebieha.

Strana SaS má záujem o rezorty financií a školstva, Sulík vraj vie "prispieť najviac"
„Osobne viem prispieť najviac. Dvakrát som bol na ministerstve zamestnaný. Myslím si, že sa dostatočne dobre vyznám v tejto oblasti,“ povedal Sulík. Čítať ďalej
12 | 03 | 2020 | SITA