Mihál po neúspešných voľbách sa vracia do svojej materskej strany
09 | 03 | 2020 I SITA

Jozef Mihál sa vracia späť do svoje materskej strany Sloboda a Solidarita (SaS). Ako ďalej uviedol dnes ráno vo svojom statuse na sociálnej sieti, dúfa, že svojimi znalosťami strane pomôže. Dodal, že po 12 rokoch vlád Roberta Fica a Petra Pellegriniho (obaja Smer-SD) je čo naprávať. Strana SaS bude mať k jeho návratu dnes o 10:00 brífing v Liberálnom dome v Bratislave.


„Som veľmi rád, že Jozef Mihál sa opäť vrátil do SaS a verím, že nás čaká ešte veľa rokov spolupráce. Vstúpil do SaS ako člen bez akýchkoľvek ďalších dohôd,“ priblížil na tlačovej konferencii šéf liberálov Richard Sulík. Želá si, aby Mihál spolupracoval v akejkoľvek forme nielen v strane, ale aj v exekutíve. Na otázku, či bude jeho návratom SaS deklarovať záujem o funkciu ministra práce, sociálnych vecí a rodiny, odpovedal, že takýto záujem o spomínané ministerstvo zatiaľ strana neprejavila.

Mihál na tlačovej konferencii ozrejmil, že ponuku vrátiť sa do svojej materskej strany dostal v pondelok 2. marca. „Dlho som túto ponuku zvažoval a napokon som sa rozhodol ju prijať. V tejto súvislosti sa chcem poďakovať aj Lucii Ďuriš Nicholsonovej, ktorá v tom zohrala významnú rolu,“ doplnil Mihál.

Zelník odstúpil z funkcie podpredsedu strany a vzdal sa aj členstva v nej
Štefan Zelník odstúpil z funkcie podpredsedu Slovenskej národnej strany (SNS) a zároveň sa vzdal aj členstva v nej. Čítať ďalej
09 | 03 | 2020 | SITA


Sulík zároveň potvrdil, že má nádej, aby sa do strany vrátila aj Jana Kiššová, ktorá SaS opustila aj s ďalšími členmi po nezhodách s vedením koncom minulého roka. Nespokojná skupina poslancov okolo Ľubomíra Galka následne vstúpila do Demokratickej strany. Zatiaľ však v tejto veci podľa jeho slov nie je dohodnuté vôbec nič.

Zo SaS Mihál odišiel v roku 2017. Po odchode zo strany spolu s Miroslavom Beblavým založil stranu Spolu, ktorej bol neskôr podpredsedom. V parlamentných voľbách, ktoré sa konali 29. februára, sa ako dvojkoalícia s Progresívnym Slovenskom (PS) tesne nedostali do parlamentu. Po volebnom neúspechu okrem Mihála skončil na svojom poste aj predseda strany Spolu Beblavý.

Čo ich tak ženie? Na ministerstve dopravy krátko po voľbách skartujú dokumenty
Krátko po voľbách sa pred ministerstvom dopravy a výstavby pod vedením Árpáda Érseka (Most-Híd) objavil kamión skartovacej služby, informoval portál 1pluska.sk. Čítať ďalej
09 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová