Harryho žiadosť otriasla kráľovskou rodinou! Čo princ vlastne chce?
08 | 03 | 2020 I Dominik Simon

Princ Harry a vojvodkyňa Meghan sú späť vo Veľkej Británii a ľudia na ich prítomnosť reagujú rôzne. Kráľovskou rodinou však otriasla jedna zaujímavá požiadavka kráľovninho vnuka. Informuje stars24.cz . Čo si praje?


Princ Harry sa pred pár dňami po viac ako mesiaci vrátil do svojej vlasti, aby začal sériu posledných verejných vystúpení v role člena kráľovskej rodiny. V súčasnosti už ho sprevádza aj jeho manželka Meghan. Verejnosť ich vo Veľkej Británii nadšene víta, avšak bolo možno počuť aj nespokojené bučanie.

Na jednej z akcií zaznel z úst vnuka kráľovnej Alžběty pozoruhodný požiadavok. V škotskom Edinburghu na konferencii jednej zo svojich iniciatív sa Harry nechal uviesť iba svojim krstým menom s tým, aby sa nepoužívali žiadne oslovenia ako „Sir“ alebo „Jeho kráľovská výsosť“.

Učiteľ v Británii dostal zákaz učiť po tom, ako okomentoval vagínu jednej zo žiačok
Britský učiteľ, ktorý priznal „hlúpy komentár“ o vagíne žiačky, dostal zákaz vykonávať učiteľskú funkciu, informuje BBC. Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | Timotej Dudka


"Chcel by na úvod dnešného programu predniesť pár viet a dať jasne najavo, že mu všetci máme hovoriť jednoducho Harry. Takže dámy a páni, prosím o poriadne vrelé, škótske privítanie pre Harryho," povedala moderátorka prítomným hosťom.

Zahraničné médiá komentujú tento krok princa jednoznačne. "V tejto požiadavke sa odráža masívny otras, ktorý britská monarchia zažíva," uviedla agentúra AP. Nevídané zmeny zahájilo vyhlásenie Harryho a Meghan na začiatku januára, v ktorom vojvoda a vojvodkyňa ohlásili úmysel opustiť role popredných členov kráľovského dvora a začať viac nezávislý život.

Harry a Meghan v šoku: Kráľovná vyslovila razantné NIE!
Odchod od kráľovskej rodiny nevychádza podľa plánu. Potom, čo sa Harry s Meghan museli vzdať svojich povinností a nemôžu už slúžiť Alžbete II., Prišla ďalšia rana. A tú im zasadila práve jej kráľovská výsosť. Manželia dostali zákaz používať značku... Čítať ďalej
19 | 02 | 2020 | Dominik Simon