Učiteľ v Británii dostal zákaz učiť po tom, ako okomentoval vagínu jednej zo žiačok
06 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Britský učiteľ, ktorý priznal „hlúpy komentár“ o vagíne žiačky, dostal zákaz vykonávať učiteľskú funkciu, informuje BBC.


Učiteľ Joshua Brandon Lewis taktiež strieľal na žiakov s nastreľovaciou pištoľou alebo im odťahoval stoličky tesne pred tým, ako si šli sadnúť. Lewis bol vyhodený z akadémie Carlton le Willows v Nottinghamshire, kde pracoval menej ako rok. Agentúra pre reguláciu výučby zistila, že porušil mnoho predpísaných štandardov.

Lewisov nevhodný komentár odznel po tom, ako jedna žiačka opísala ilustráciu vagíny ako podobajúcu sa vagíne jednej zo spolužiačok. Učiteľ pristúpil k žiačke, o ktorej bola reč a povedal, že „ak vyzerá vaša vagína takto, máte problém.“

Sťažnosti na učiteľa matematiky boli prvýkrát podané až o niekoľko mesiacov neskôr, v decembri, v súvislosti s ďaľšími nevhodnými pripomienkami smerujúcim k žiačkam. Škola začala počiatočné vyšetrovanie a neskôr prípad prevzala Agentúra pre reguláciu učiteľov (TRA).

Ukrajinský šachový šampión a jeho priateľka nájdení mŕtvi po otrávení rajským plynom
27-ročný ukrajinský šampión šachu a jeho priateľka (18) boli nájdení mŕtvi v byte v Moskve otrávení rajským plynom, informuje BBC. Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | Timotej Dudka


TRA ho požiadali, aby predstúpil pred odbornú porotu, ale neurobil tak. Výsluch napriek tomu pokračoval a bolo preukázaných niekoľko obvinení.

Okrem nevhodných poznámok sem patrí ťahanie študenta po podlahe za jeho nohu, v dôsledku čoho mal popáleniny na ľavej lopatke, strieľanie svoriek z nastrelovacej pištole do žiakov a ťahanie či podkopávanie stoličiek z pod žiakov.

TRA ho považovalo za vinného z neprijateľného profesionálneho správania a dostal prísny zákaz vykonávať funkciu učiteľa.

Riaditeľ akadémie Craig Weaver uviedol: „Vítame výsledok výsluchu a tešíme sa, že tento týždeň dosiahol svoj záver. Je dôležité, aby naši študenti, rodičia a zamestnanci vedeli, že vždy budeme počúvať ich obavy a že od všetkých zamestnancov akadémie budeme naďalej požadovať najvyššiu úroveň profesionality.“

Obyvatelia Veľkonočného ostrova plačú nad ich posvätnou pamiatkou, do ktorej muž vrazil autom
Starosta Veľkonočného ostrova v južnej časti Tichého oceánu patriaci Čile nariadil zavedenie motorických obmedzení v oblasti po tom, ako muž autom vrazil do jednej zo svätých sôch Moai, čím ju úplne zdevastoval. Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | Timotej Dudka