Podľa Moskvy je začatie jadrového konfliktu „politickou alternatívou“ pre Washington
06 | 03 | 2020 I Marek Molnár

USA rozširujú svoj jadrový arzenál o nové typy zbraní a Moskva verí, že americkí stratégovia v súčasnosti zvažujú zahájenie jadrového útoku. Informuje portál RT.


USA upravili svoj postoj k jadrovému materiálu a do svojho arzenálu zaviedli nové jadrové hlavice vrátane tých, ktoré sa dajú vypustiť z ponoriek. Rusko vníma takýto vývoj s veľkým znepokojením, uviedla v piatok hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zakharová.

Tento vývoj vedie Moskvu k presvedčeniu, že americké vedenie „sa rozhodlo považovať jadrový konflikt za uskutočniteľnú politickú alternatívu a uskutočňuje preň potrebné kroky“.

Zakharová odmietla zdôvodnenie modernizácie amerického arzenálu kvôli "súťaži" s Ruskom a vyzvala Washington, aby dodržiaval ciele nešírenia jadrových zbraní. Hovorkyňa tiež poznamenala, že cesta „neobmedzeného rastu vojenskej sily, je cesta do slepej uličky“.

MIMORIADNE: Samovražedný atentátnik sa odpálil v blízkosti veľvyslanectva USA v Tunise
Samovražedný atentátnik sa odpálil v blízkosti veľvyslanectva USA v Tunise, uvádzajú miestne médiá a zdroje na sociálnych sieťach. Informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | Marek Molnár