S drogami vo vrecku šiel kradnúť
27 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová

Mladík z okresu Topoľčany chcel kradnúť v obchodnom dome. Zároveň mal vo vrecku drogy. Policajti u neho pri osobnej prehliadke zaistili injekčné striekačky s obsahom neznámej kryštalickej látky a vrecúška s podozrivou látkou, uviedli na svojej stránke na sociálnej sieti.


Policajná vyšetrovateľka z Nového Mesta nad Váhom 24-ročného Kristiána obvinila zo zločinu „Nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi“.

V obchodnom dome ho prichytili pri krádeži slúchadiel a sladkostí. Mladík sa pokúsil prejsť cez pokladňu bez zaplatenia, avšak zadržal ho zamestnanec SBS, ktorý následne privolal políciu. "Obvinený mladík bol za krádež v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý, to znamená, že sa opakovane dopustil krádeže," uviedla polícia.


Zaistený materiál policajti zaslali na expertízne skúmanie. Preukázalo sa, že mladík u seba neoprávnene prechovával injekčné striekačky s obsahom metamfetamínu. "V dvoch injekčných striekačkách bolo minimálne 56 bežných dávok drogy. Vrecká s tlakovým uzáverom obsahovali účinnú látku MDMA (extáza). Množstvo zaistených drog predstavuje minimálne 23 bežných dávok drogy."

Za drogovú trestnú činnosť mladíkovi hrozí niekoľkoročný trest odňatia slobody. Ak ho súd uzná vinným, môže si vo väzení posedieť tri až desať rokov.

Polícia našla u spolujazdca v aute drogy, hrozí mu väzenie na tri až desať rokov
Trest odňatia na tri až desať rokov hrozí 24-ročnému mužovi z Bánoviec nad Bebravou, u ktorého našla polícia počas jazdy v aute v Pochabanoch (okres Bánovce nad Bebravou) drogy. Muž z okresu Bánovce nad Bebravou už čelí obvineniu z drogovej... Čítať ďalej
14 | 11 | 2019 | TASR