Ďalšia ikona Ficovej éry je za mrežami
27 | 02 | 2020 I Arpád Németh

Kauza zmenky je priamo napojená na predstaviteľov štátnej a súdnej moci na Slovensku.


Symbol korupčného správania na Slovensku, ovplyvňovania justície, vydierania politikov. Marian Kočner sa dočkal svojho rozsudku. Má si posedieť 19 rokov za falšovanie zmeniek TV Markíza.

Tento, aj keď zatiaľ neprávoplatný rozsudok, môže zvrátiť aj rozhodnutie bratislavského okresného súdu, ktorý už Markíze prikázal jednu 8-miliónovú zmenku preplatiť. Sudkyňa, ktorá tento prípad rozhodovala, pritom bola pod vplyvom bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej (Smer-SD).

Kauza zmenky je tak priamo napojená na predstaviteľov štátnej moci na Slovensku a priamo na predstaviteľov strany Smer. Odsúdenie Kočnera v tejto veci dva dni pred voľbami je tak viac ako symbolické. Keď k tomu prirátame jeho komunikáciu s mnohými Ficovými známymi, ale napríklad aj s Andrejom Dankom, dá sa v podstate konštatovať, že za mrežami skončil krstný otec skorumpovaného štátu, ktorý tu Smer-SD a jeho pomocníci budovali ostatné roky.

Kiska sa priznal! S podnikateľom Šuligom sa stretol aj pred rokom v Prezidentskom paláci
Exprezident a líder strany Za ľudí Andrej Kiska priznal, že sa s kontroverzným popradským podnikateľom Michalom Šuligom stretol aj pred rokom v Prezidentskom paláci. Čítať ďalej
24 | 02 | 2020 | Peter Haluza, TASR


Prvou lastovičkou ale bolo odsúdenie Ladislava Bašternáka za daňové podvody. Tento kamarát bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka a exministra financií Jána Počiatka, Ficov nájomca, známy ako „náš človek“, má mimochodom na krku už
NAKA obvinila Bašternáka z ďalšieho trestného činu v súvislosti s Bonaparte
Polícia informovala, že v prípade daňovej trestnej činnosti spojenej s výstavbou bytového komplexu Bonaparte padli ďalšie obvinenia. Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | Jaroslav Fabok
obvinenie. Aj jeho v minulosti viackrát vyšetrovali, ale bezvýsledne.

Aby sme však neostávali len pri Ficových kumpánoch, je nutné sa zamerať aj na druhého odsúdeného v kauze zmenky - Pavla Ruska. Tento bývalý generálny riaditeľ TV Markíza má na krku aj obvinenie z objednávky vraždy jeho vtedajšej spoločníčky v televíznej spoločnosti Sylvie Klaus-Volzovej.

Pripomenúť si však treba najmä jeho politickú kariéru: Ešte v roku 2001 založil Alianciu nového občana, neskôr sa stal poslancom, podpredsedom parlamentu, podpredsedom vlády a ministrom hospodárstva. A tu už sa bavíme o období druhej Dzurindovej vlády.

Facebook zakázal zavádzajúce reklamy súvisiace s koronavírusom
Sociálna sieť Facebook zakázala reklamy, ktoré obsahujú falošné tvrdenia o produktoch súvisiacich s novým koronavírusom. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | SITA


Odsúdenie človeka s toľkými štátnymi funkciami dáva jasne najavo, že zákon si už neberie veľmi servítku pred ústa a v bezpečí už nie je nikto. Koniec koncov, zistili to už aj dvaja exministri za SNS Marián Janušek a Igor Štefanov, ktorí si už odpykávajú dlhoročné tresty odňatia slobody za kauzu nástenkový tender.

Pomaly to začína vyzerať tak, že chobotnica postupne uvoľňuje svoje chápadlá z polície, súdov a ďalších štátnych orgánov. Treba si však uvedomiť, že očista potrvá ešte roky a nie je isté, že niekedy dospeje do zdarného konca. Lebo „krstní otcovia“ či gauneri v bielych golieroch tu budú vždy. Záleží ale len na nás, aký im dáme priestor vo verejnom živote.

Kniha "Krstný otec" od Maria Puza začína citátom Honoré de Balzaca:

"Za každým veľkým majetkom sa skrýva nejaký zločin."


KAUZA: Súd uznal Mariana K. a Pavla R. vinnými v kauze falšovania zmeniek
Špecializovaný trestný súd dnes uznal Mariana K. a Pavla R. vinnými v kauze falšovania zmeniek TV Markíza. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR