Najviac trestných činov bolo spáchaných v Bratislavskom kraji
25 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová

Bratislavský kraj vedie v počte spáchaných trestných činov.


Polícia za minulý rok zaznamenala skoro 59-tisíc trestných činov a desiatky tisíc obvinených páchateľov. Správu zverejnil portál noviny.sk.

V Bratislavskom kraji číslo prevyšuje hranicu 10 000. Naproti tomu Trenčiansky kraj skončil na poslednom mieste, stalo sa tu o polovicu menej činov ako v Bratislavskom. Najvyššiu objasnenosť zaznamenal Žilinský kraj.

"Presiahol priemer objasnenosti až o 7,5 percenta. A v súčasnosti dosahuje mieru objasnenosti 69,45 percent, čo je naozaj historicky veľmi dobré číslo," informovala Jana Maškarová, viceprezidentka Policajného zboru.

Kriminalita v minulom roku klesla, vyplýva zo správy o činnosti
Kriminalita v minulom roku klesla, narástol však počet prípadov v oblasti detskej pornografie, a to o 54 percent v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Vyplýva to zo Správy generálneho prokurátora Slovenskej republiky o činnosti prokuratúry v roku... Čítať ďalej
03 | 09 | 2019 | TASR


Policajné štatistiky tiež odhalili, že kriminalita na Slovensku klesá a objasnenosť prípadov stúpa. Pokles v počte spáchaných trestných činov je tu od roku 2005 a opakuje sa každým rokom. Minulý rok polícia zaznamenala o viac ako 2500 trestných činov menej ako v roku 2018.

"V roku 2019 sme dosiahli aj zároveň historicky najväčšie percento objasnenosti - 61,95 percent, čo oproti roku 2018 to predstavuje nárast o 1,35," dodala Maškarová.

Pod pokles kriminality sa podľa polície podpísali prijaté policajné opatrenia, ale aj zníženie nezamestnanosti a zvýšenie priemernej mzdy.