Bezpečnostná rada bude vo štvrtok rokovať o koronavíruse
25 | 02 | 2020 I SITA

 Bezpečnostná rada bude vo štvrtok rokovať o koronavíruse" aktualizovaná o stanovisko Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR v poslednom odseku.


 Vo štvrtok sa na Úrade vlády SR uskutoční 127. zasadnutie Bezpečnostnej rady SR. Počas zasadnutia budú členovia informovaní o tom, ako je Slovenská republika pripravená zabezpečiť karanténu obce či regiónu v prípade nákazy koronavírusom. Na rokovaní bude prítomná aj podpredsedníčka Správy štátnych hmotných rezerv SR Lucia Gocníková, ako aj hlavný hygienik SR Ján Mikas. V utorok o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Tomáš Valášek zo strany Za ľudí na utorkovej tlačovej konferencii vyzval vládu, aby informovala vybraných odborníkov zo strán opozície o stave príprav na možný príchod koronavírusu na Slovensko. To, že prípravy aj informovanie verejnosti už prebiehajú, strana oceňuje, tieto veci však podľa nich nestačia.

V trnavskej nemocnici je hospitalizovaná pacientka s podozrením na koronavírus
25 | 02 | 2020 | TASR


"Odborníci z radov opozície nie sú verejnosť, majú špecifické otázky, na ktoré nedostávajú odpovede. Berieme našu zodpovednosť za správu štátu veľmi vážne, sami si zisťujeme, ako prípravy prebiehajú. To však nie je náhradou za poctivé, systematické a komplexné informovanie, ktoré je štandardom v iných krajinách Európy," uzavrel Valášek.

"Odmietame dnešné vyjadrenia politických strán ohľadom ochorenia COVID-19, teda nového koronavírusu," uviedla v reakcii hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová. Ako dodala, ministerstvo v spolupráci s Úradom verejného zdravotníctva situáciu sleduje a problematiku rieši. Situáciu majú podľa nej už dva mesiace pod kontrolu s cieľom ochrániť zdravie obyvateľstva. "Dnešnú tlačovku 5 dní pred voľbami preto považujeme za čistý politický marketing a zacielenie na tému, ktorá ľudí v týchto dňoch najviac zaujíma, keďže zdravie sa týka každého," uzavrela Eliášová.

R.Fico: Matovič sám o sebe hovorí, že nie je normálny, a má pravdu
Opozícia dnes podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica, na rozdiel od minulých volieb, nemá žiadneho „gazdu“, ani žiadnu hodnotovú protiváhu najsilnejšej vládnej strany. Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | TASR