TRAGÉDIA v Alpách: Len 6-ročný chlapec z Česka zahynul po smrteľnom páde zo 60 metrov! (VIDEO)
23 | 02 | 2020 I Miroslav Tóth

Šesťročný chlapec z Česka zahynul v sobotu pri zostupe z rakúskej hory Drachenwand pri jazere Mondsee. Bol na túre s rodinou, za tmy sa pošmykol a spadol do hĺbky približne 60 až 70 metrov pred očami svojej matky. Záchranári uviedli, že cesta, po ktorej sa rodina vydala, je veľmi náročná a určená len pre dospelých.


Hovorkyňa ministerstva zahraničia Zuzana Štíchová uviedla: "Pracovníci českej ambasády sú v kontakte s rakúskou políciou. Viac už sa k prípadu vyjadrovať nebudeme." Podľa informácií bude teraz vykonaná pitva chlapca.

SHMÚ vydal pre oblasť Tatier a Fatry výstrahu tretieho stupňa pred silným vetrom
Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu tretieho stupňa pred extrémne silným vetrom pre oblasť Vysokých, Nízkych, Západných Tatier, Veľkú a Malú Fatru. Uvádza to na svojej oficiálnej webovej stránke. Výstraha platí do pondelka do... Čítať ďalej
23 | 02 | 2020 | SITA


Dieťa bolo na túre so svojou matkou (42), jej priateľom a rodinným priateľom (37). Podľa polície sa štvorčlenná skupina z Česka v sobotu dopoludnia vydala na zaistenú cestu (takzvanú viu Ferrato) na vrchol hory Drachenwand už o 10:30 dopoludnia, ale kvôli dieťaťu sa výstup značne spomalil. Na vrchol tak došli až po šiestich hodinách. Keď sa vracali zostupovú cestou Hirschsteig späť do údolia, už sa stmievalo.

Podľa agentúry APA k nešťastiu došlo v mieste, kde sa nachádza roklina Saugraben. Bolo to okolo 18:20 SEČ už za tmy vo chvíli, keď turisti dokončili zostup po rebríkoch a chlapec sa potom pravdepodobne pošmykol. Spadol zo skalnatého zrázu do hĺbky asi 60 metrov.



"O matku dieťaťa sa v údolí postaral zásahový tím Červeného kríža," uviedol pre agentúru APA vedúci záchranárov Heinz Hemetsberger s tým, že žena bola v šoku.

TRAGÉDIA: V Tatrách zahynuli dvaja poľskí turisti
V piatok 21. februára bola vo večerných hodinách nahlásená horským záchranárom nezvestnosť dvoch poľských horolezcov, ktorí sa nevrátili z výstupu na Kežmarský štít. Čítať ďalej
23 | 02 | 2020 | Peter Haluza