Ochránime si štátny jazyk, slovenčinu a slovenskú identitu aj po voľbách? (Rafael Rafaj)
23 | 02 | 2020 I Rafael Rafaj

(autor je analytik Inštitútu národnej politiky)


Analýza deštrukčných antinárodných programov Za ľudí, PS-Spolu a SaS v oblasti slovenskej identity, kultúry a médií vyznieva hrozivo.


Liberálne subjekty opakovane atakujú postavenie štátneho jazyka. Sulíkova SaS navrhovala zrušiť prednostné používanie slovenčiny, čím by vznikol na Slovensku galimatiáš jazykov. Takýto prístup podľa Biblie symbolicky vygradoval pádom Babylonskej veže.

Na príklade útokov na materinský jazyk Slovákov – štátotvorného národa a logicky aj štátny jazyk Slovenskej republiky vidíme deštrukčné ciele antinárodných síl. Ich snahou je oslabovať nielen identitu štátu, ale už aj prirodzenú identitu bežného obyvateľa Slovenska. Ak má totiž štát v ústave definovaný štátny jazyk, požíva rovnakú ochranu ako štátny symbol. Takáto je judikatúra Európskeho súdu pre ľudské práva. Takže „slobodní“ liberáli nás chcú duchovne vykoreniť.

Kiskova strana Za ľudí zas chystá namieriť likvidačné zbrane nielen proti štátnemu jazyku, ale aj proti Matici slovenskej. Tá sa ako jediná organizácia dostala do antinárodného volebného programu kiskovcov. Na pochopenie nepochopiteľnej kultúrnej otcovraždy použite princíp „podľa seba, súdim teba“.

Údajne konzervatívne sa tváriaci kiskovci, s kandidátkou prešpikovanou aktivistami tretieho sektora a rôznych „iniciatív“, známych vyhraneným ideologickým fanatizmom navrhujú  „zmodernizovanie“ legislatívy. Tú chcú vraj zbaviť „ideologických nánosov“.  Čiže ideologickí zaslepenci idú odstraňovať údajné ideologické nánosy. Akosi nepochopili, že ochrana národných hodnôt a identity – eufemicky „dedičstvo otcov“ nie je ideológia.

Komentár Eda Chmelára: O slniečkároch, temnôtkároch a politickej negramotnosti
04 | 06 | 2019 | Eduard Chmelár


Starí Rimania to pomenovali ius naturale. Kiskovci napriek tomu chystajú kastračný zákon o Matici slovenskej, o štátnom jazyku, aj o umeleckých fondoch. Takéto návrhy nemôžu byť ani vo sne za ľudí a cítiť z nich pachuť štvavých ideológií namierených na rozvrat tradičných hodnôt rodiny, národa, kresťanského hodnotového systému, ale aj rozklad základnej rodovej identity z dvoch na x-rodov...
Kiskova strana Za ľudí je tak len ďalším maskovaným trójskym koňom liberalizmu, neomarxizmu a gender agendy.

Vieme, že Kiska osobne je majster lži, vykrúcania, maskovania svojich podvodov. Dúfajme, že Slováci aj ľudia na Slovensku neskočia na lep ďalšej jeho lži, aj tentoraz dobre našminkovanej.

V roku 2011 sa nám (členom SNS) podarilo v NR SR odvrátiť chystaný útok na Maticu slovenskú. Most-Híd vtedy na koaličnej rade žiadal od ministra kultúry Daniela Krajcera oklieštenie finančného príspevku pre MS na polovicu, čo by ju položilo na kolená a nemohla by vykonávať svoje zákonom zverené kompetencie. Museli sme však niečo obetovať zo svojho. A tak sme za záchranu matice súhlasili so zlúčením Slovenskej televízie a Slovenského rozhlasu do jednej verejnoprávnej inštitúcie. Predtým (2009) sa totiž mne osobne podarilo na výbore pre kultúru a médiá navýšiť rozpočet pre maticu o 700 000 eur, a odvtedy sa udržal stabilne na úrovni asi 1,5 milióna eur.

Podobné psie kúsky proti celonárodnej inštitúcii urobila aj druhá dzurindova vláda. V roku 2002 znížila príspevok z 19 na 9 miliónov korún, hoci ešte v roku 1998 matica dostávala  69 miliónov korún.

Tieto antinárodné sily v pozadí so sorosovou víziou otvorených spoločností musia jednoducho likvidovať všetko, čo je národné, prirodzené, normálne, kultúrne, tradičné, overené, hodnotové a vôbec všetko, na čom sa postavila úžasná európska civilizácia a vyspel aj náš národ.

Mimochodom Kiskovci sa dajú usvedčiť z ďalšieho podvodu na ľuďoch veľmi jednoducho: pravá, pôvodná, hodnotná kultúra (tá ktorá tvorí, ktorá pretrváva) bola a aj bude vždy len národná! Preto by voliči, či už sú to národniari, vlastenci, obyčajní ľudia alebo jednoduchí Slováci mali uvažovať pred voľbami aj o našej spoločnej duchovnej a kultúrnej podstate. Najmä, kto ju ide ohroziť, podhadzujúc verejnosti návnady kradnutia. No ale čo chcete od lídra, ktorý dodnes nevie, či je scientológ, žid, alebo budhista? Vieme isto len jedno. V strane Za ľudí nie sú praví Slováci, lebo ani ich predseda nezdieľa túto identitu a program je antinárodný.

PS-Spolu nemajú samostatnú kapitolu pre zachovanie národnej identity. Za to tam majú budovanie sorovskej vízie „občianskej spoločnosti“, čo v preklade neznamená, že bude určená pre každého občana, ale len pre vyvolenú sektu mimovládnych aktivistov a ich organizácií a nadácií, sponzorovaných štedro z nadnárodných koncernov a cudzích zdrojov.
Progresívci sa netaja ďalšími experimentmi v oblasti zmeny.

Tentoraz má ísť o zmenu našej identity! Títo aktivisti ad hoc hurá projektov tretieho sektora chcú dokonca odštátniť kultúru, čiže rušiť štátom zriaďované inštitúcie. Nimi sú napr. galérie, múzeá, divadlá, literárne fondy, audiovizuálne centrá a ďalšie, vrátane Matice slovenskej.

Progresívny cirkus nemá nič spoločné s demokraciou!
Vyzeralo to, že z predvolebnej paniky z mizerných preferencií v stranách Smer-SD a SNS niečo vyťažia bežní ľudia. Penzistom troška prilepšia a získajú 13. dôchodok, mladé rodiny dostanú o niečo viac peňazí na deti a motoristi ušetria 50 € za jazdu... Čítať ďalej
22 | 02 | 2020 | Slavěna Vorobelová


Výstražná červená svieti aj pred ich „reformou“ mediálnej politiky. Progresívne nám sľubujú „jazykovú pestrosť“ vo verejnoprávnom vysielaní podľa zastúpenia menšín. Teoreticky by sa takmer pätina programov mohla vysielať v inom ako slovenskom jazyku. Čaká nás titulkovanie anglických filmov v pôvodnom znení, takže na dabing môžu naši herci pomaly zabúdať... Hlavná vec, že protestujú za zmenu...

Agresívni liberáli sa prejavujú aj tak, že idú znemožniť slobodnú kritiku a pôsobenie alternatívnych médií. Na druhej strane dávajú svojim kamošom – novinárom de fakto imunitu na všetko. Spoločnosť totiž liberáli vidia ako „postfaktuálnu“. Osvojili si dogmu, že je to doba, v ktorej sa vraj darí klamstvu a nie faktom. Keďže si najskôr určili triedneho nepriateľa a negatívny jav, aby ponúkli „riešenie“ cez naratív kontroly internetu, sociálnych sietí a diskusií. Takže nás čaká ďalšie obmedzovanie slobody slova a prejavu v slobodnom digitálnom online priestore.
Akýže „liberáli“!

Sú to malí diktátori ako vyšití. Ako z Orwelovej knihy 1984. Dokonca sa chystajú zriadiť niečo na spôsob „ministerstva pravdy“, presnejšie ide o Ministerstvo pre ľudské práva, občiansku spoločnosť a obranu demokracie (vzletný názov pre hlupákov), ktoré zriadi špeciálne Centrum pre hybridné hrozby a dezinformácie.

Pokrivený slovník pojmov nájdeme aj v opatrení programu PS na tzv. „nezávislú“ žurnalistiku. Progresívci sa dušujú, že znemožnia neodôvodnené žaloby (kto určí čo je „dôvodné“?) na novinárov a investigatívne mimovládne organizácie... Po voľbách sa predsa musia odvďačiť svojim ľuďom...

Len týchto pár deštrukčných opatrení ako cielené útoky na suverenitu občana aj národa, slobodu slova, prejavu, národnej a jazykovej identity a na pronárodné verejnoprávne inštitúcie (MS) sú varovným prstom, ktorý by mali ľudia idúci do volebných miestností vidieť. Všetci, ktorí sa cítia normálni, sebavedomí a kultúrni Slováci, by mali na kilometre obchádzať Progresívne Slovensko, Za ľudí, aj Sasku.

Národ môže byť po týchto voľbách v skutočnom ohrození. Záleží nám ešte vôbec na týchto hodnotách a ich ochrane aj pre budúce generácie? Tak čo, ako sa rozhodnete vo voľbách? Malé národy prežijú len vtedy, ak začnú používať mozog – svoju najsilnejšiu zbraň. Prečo ju nepoužiť na obranu našej domoviny a identity? Preto voľte s rozumom, rozhodujte sa národne a slovensky. Veď ide stále o Slovensko, či nie?

Alternatívne médiá strašia "slniečkárov"
Pomenovanie dezinformačné médium sa používa účelovo a propagandisticky Čítať ďalej
08 | 02 | 2020 | Peter Bachan