40-ročnej žene sa kšeft so vzácnymi korytnačkami nevydaril
22 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová

Spoločenská hodnota všetkých chránených exemplárov predstavovala sumu 5 740 EUR.


Tomu sa povie kšeft. Bratislavčanka vo veku 40 rokov chovala a predávala zákonom chránené živočíchy – korytnačky zelenkasté a korytnačky stepné. Bratislavskí policajti vykonali v jej rodinnom dome domovú prehliadku, počas ktorej zaistili až 26 exemplárov, informovali na sociálnej sieti.

Spoločenská hodnota všetkých chránených exemplárov predstavovala sumu 5 740 EUR. Odkedy sa Bratislavčanka venovala tejto činnosti, sa v rámci vyšetrovania nepodarilo odhaliť. „Ďalšou operatívno-pátracou činnosťou bolo zistené, že obvinená nemá povolenie na chov a predaj takýchto živočíchov a nie je v evidencii držiteľov exemplárov,“ uviedli policajti.

Prípad kvalifikovali ako trestnú činnosť proti životnému prostrediu. „Vyšetrovateľ Policajného zboru vzniesol obvinenie z prečinu Porušovania ochrany rastlín aživočíchov 40 - ročnej Jane Š. z Bratislavy. V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky,“ uviedla ešte bratislavská polícia.

Slimák citlivý na klímu pomenovaný po Grete Thunberg
Okrem časopisu Osoba roka a nominácie na Nobelovu cenu mieru získala dospievajúca aktivistka v oblasti klímy Greta Thunbergová nové ocenenie vo vedeckej komunite. Informuje portál RT. „Craspedotropis gretathunbergae“ je nový druh suchozemského... Čítať ďalej
21 | 02 | 2020 | Timotej Dudka