Vykoľajený vlak v Austrálii si vyžiadal zatiaľ dve obete
20 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Dvaja cestujúci podľahli zraneniam, keď sa rýchlostný vlak zo Sydney do Melbourne vykoľajil neďaleko viktoriánskeho mesta Wallan. Informuje BBC.


Niekoľko ďalších cestujúcich je zranených, uviedli pohotovostné služby. Na fotografii je vidieť niekoľko vykoľajených vagónov a jeden prevrátený na stranu. Doteraz neni jasné, čo spôsobilo vykoľajenie vlaku. Zdravotníci z viktoriánskej nemocnice uviedli, že dvaja cestujúci zraneniam podľahli a štyroch museli stabilizovať. Dodali, že majú veľa pacientov z tohto incidentu, avšak nepredpokladá sa, že sú všetci ťažko zranení.



Vlak údajne prepravoval zhruba 160 cestujúcich, keď sa vykoľajil asi 45 km severne od Melbourne, viktoriánskeho hlavného mesta. Táto vlaková trať je považovaná za hlavnú diaľkovú dopravu medzi Melbourne a Sydney. Viktoriánsky hasičský zbor (CFA) uviedol, že sa päť vagónov spolu s motorom vlaku vykoľajilo. Dodali, že zranení boli transportovaní vrtuľníkmi a sanitkami. Počas vyšetrovania boli zrušené všetky vlakové spoje, ktoré premávajú cez trať, ktorá spája stanice Seymour a Shepparton.

Austrálsky podpredseda vlády Michael McCormack podal cez sociálne siete vyhlásenie, v ktorom uviedol, že „austrálsky úrad pre bezpečnosť dopravy a národný regulačný úrad pre bezpečnosť železníc vykoná úplné a dôkladné vyšetrenie“.

Mexická polícia zatkla obvynených z únosu, mučenia a vraždy 7-ročného dievčaťa
Polícia v Mexiku zadržala pár podozrivý z únosu, mučenia a zavraždenia sedemročného dievčaťa, ktorého telo bolo vyhodené vo vreci na odpadky. Čítať ďalej
20 | 02 | 2020 | Timotej Dudka