Mexická polícia zatkla obvynených z únosu, mučenia a vraždy 7-ročného dievčaťa
20 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Polícia v Mexiku zadržala pár podozrivý z únosu, mučenia a zavraždenia sedemročného dievčaťa, ktorého telo bolo vyhodené vo vreci na odpadky.


Fátima Aldrighett zmizla po škole v Mexico City 11. februára. Jej telo bolo objavené so znakmi zneužívania o štyri dni neskôr. V stredu polícia zadržala muža a ženu po tom, ako našli v ich predmety, ktoré ich spájajú s jej zmiznutím. Údajní páchatelia vraždy maloletej Fátimy boli zadržaní v Mexico City s podporou Národnej gardy," píše starosta Mexico City.

V deň, kedy Fátima zmizla, bezpečnostná kamera zachytila mladé dievča v prítomnosti neznámej ženy. Zábery zdieľala mexická polícia a žena bola neskôr identifikovaná. Žila v byte v oblasti Xochimilco neďaleko miesta, kde Fátima žila so svojou rodinou. Podozrivá žena utiekla zo svojho bytu, ale našli sa v ňom fotografie s Fátimou, topánky a oblečenie, ktoré mala podozrivá žena na záberoch z kamery oblečené v deň únosu. Podľa informácií prokuratúry bola poskytnutá odmena vo výške dvoch miliónov mexických pesos (100 000 eur) za informácie, ktoré by viedli k zatknutiu ženy, o ktorej sa predpokladalo, že má 42 až 45 rokov.

V utorok prokurátori zverejnili fotografie dvoch podozrivých, ženy a muža, na ktorých čaká súd. Štyri dni po tom, ako bezmocní rodičia obete nahlásili stratu dieťaťa bolo jej telo nájdené v plastovom vreci v mestskej štvrti Tláhuac.

Kvôli rakovine neplodná žena prvý krát v historii porodila dieťa pomocou zmrznutého vajíčka
Žena, ktorá sa po chemoterapii stala neplodnou, prvý krát v histórii porodila dieťa, čo sa považuje za vedecký prelom. Informuje CNN. Čítať ďalej
20 | 02 | 2020 | Timotej Dudka