Krádež v Slovenskej národnej galérii! Páchateľ si odniesol dýku
20 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová

Škoda predstavuje približne 5 000 EUR.


V Slovenskej národnej galérii sa kradlo. V decembri minulého roka doposiaľ neznámy páchateľ odcudzil z  vystaveného umeleckého diela jeho komponent – drevenú dýku, ktorá bola umiestnená v drevenej konzole. Prípad zverejnili bratislavskí policajti na svojej stránke na sociálnej sieti.

Policajti prvého bratislavského okresu objasňujú okolnosti tohto skutku. Konaním zlodeja bola spôsobená celková škoda vo výške cca 5 000  eur, v rámci nej sa ráta poškodenie diela, ako aj odcudzenie.

„V tejto súvislosti sa obraciame na verejnosť so žiadosťou o stotožnenie muža, ktorý by mohol napomôcť pri objasnení tohto skutku. Akékoľvek informácie smerujúce k stotožneniu muža na priloženom zábere nám občania môžu oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení prípadne formou súkromnej správy na FB profile polície,“ uviedla bratislavská polícia.

VIDEO: Muž vbehol do londýnskej mešity a bodol modliaceho sa človeka do krku
Muž, ktorý dnes vbehol do mešity v severnom Londýne a bodol muža do krku, bol zatknutý, uviedla metropolitná polícia. Informuje portál RT. Čítať ďalej
20 | 02 | 2020 | Marek Molnár